You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old November 5th, 2017, 09:43 PM   #1
Marcosbelgo
Member
Brazil

Marcosbelgo is offline
 
Join Date: Jun 2015
Location: Belo Horizonte
Posts: 34
Micrologix 1400 RTU rs485 CH0

Hi friends,

I know that this question already was talked but, in my search, this dont be clear. I have to connect Micrologix 1400 to RS485 modbus rtu network.

1 - I know that the 1763-NC01 is the most safe option, but I dont have and wont buy it now.
2 - Can I construct my own cable just pin-out, without resistors? Wich is the reasons that it can damage the equips?
3 - The cable has 15 cm max, and I can use low baud rate......
4 - If is extremaly nescessary to use a terminator resistors, what is its impedance and is just solder between a-b terminals?
5 - About this document posted here:
1763-NC01 Cable Connections:
http://www.plctalk.com/qanda/attachm...4&d=1367597269

the image is confuse. For I understand: the pin 8A of conector drawed at the document, is the top or bottom 6-7-8 pin looking in front of PLC mini din port?

Thanks very much.
  Reply With Quote
Old November 6th, 2017, 02:50 AM   #2
OkiePC
Lifetime Supporting Member
United States

OkiePC is online now
 
OkiePC's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: ENE of Nowhere Oklahoma
Posts: 9,872
Quote:
Originally Posted by Marcosbelgo View Post
Hi friends,

I know that this question already was talked but, in my search, this dont be clear. I have to connect Micrologix 1400 to RS485 modbus rtu network.

1 - I know that the 1763-NC01 is the most safe option, but I dont have and wont buy it now.
It's the easiest, and depending on your pay rate, most cost effective.

Quote:
2 - Can I construct my own cable just pin-out, without resistors? Wich is the reasons that it can damage the equips?
Yes, you can do that. There is very little chance of damaging equipment that I am aware of. Just be careful to wire it right the first time. You might get away without using termination resistors, but I would not recommend putting a system into service without proper termination.

Quote:
3 - The cable has 15 cm max, and I can use low baud rate......
4 - If is extremaly nescessary to use a terminator resistors, what is its impedance and is just solder between a-b terminals?
120ohm.
Quote:
5 - About this document posted here:
1763-NC01 Cable Connections:
http://www.plctalk.com/qanda/attachm...4&d=1367597269

the image is confuse. For I understand: the pin 8A of conector drawed at the document, is the top or bottom 6-7-8 pin looking in front of PLC mini din port?

Thanks very much.
The pin numbers on the left are for the connector on the left, likewise, the pin numbers on the right are for the connector on the right in the drawing.
__________________
It's not all the variables I am most concerned with, it's the undiscovered constants.
  Reply With Quote
Old November 6th, 2017, 05:43 AM   #3
Marcosbelgo
Member
Brazil

Marcosbelgo is offline
 
Join Date: Jun 2015
Location: Belo Horizonte
Posts: 34
Thanks OkiePC,
how do I make this welding? Just one 120 ohm resistor between a-b terminals? Should I do welding this at the tip of my conector? This can be exposed? The resistor is a normally resistor? Or a especial resistor???
Thanks
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modbus RTU connection from a Micrologix 1400 to Accuvim iiR-D sophickj LIVE PLC Questions And Answers 3 November 8th, 2015 12:28 AM
Micrologix 1400: AWT instruction is not working in CH0 asteroide LIVE PLC Questions And Answers 2 March 3rd, 2015 07:29 PM
Micrologix 1400 Modbus RTU RS485 Raul_Robins LIVE PLC Questions And Answers 3 January 2nd, 2015 06:28 PM
Micrologix 1400 to PVC600 Communication by RS485 port problem nilesh_1106 LIVE PLC Questions And Answers 2 November 29th, 2013 02:18 PM
MicroLogix 1400, ethernet/ip over RS485 rQx LIVE PLC Questions And Answers 13 October 22nd, 2013 01:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:52 AM.


.