You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 14th, 2018, 01:21 PM   #1
abhirupbera
Member
India

abhirupbera is offline
 
Join Date: Nov 2016
Location: West Bengal
Posts: 11
Fancy Exclamation Vijeo Citect EM6400NG Modbus REGISTER MAPPING PROBLEM

I was using EM6400 energy meters with Vijeo Citect scada in Modbus RTU network & mapping as following successfully.

NAME- KW_SMS_1
TYPE- REAL
UNIT- IODev1
ADDR- 43903

But when I replaced the above energy meter with EM6400NG and it's address updated. It's coming #BAD. Anyone faced the same issue??? Help needed ASAP.

Last edited by abhirupbera; January 14th, 2018 at 01:23 PM.
  Reply With Quote
Old January 14th, 2018, 08:46 PM   #2
Dyslexicbloke
Member
United Kingdom

Dyslexicbloke is offline
 
Join Date: Jul 2011
Location: Leek, ST13 7ER
Posts: 29
Well the NG is Next Generation which means you probably have a different internal structure...
#BAD is just that, either you go nothing or more likely you go something that doesn't look like a number.
check offset, byte order & format.
Also check your block size, you may be tempting to read too much at once.
To be fair I haven't used these particular units but there is loads of kit out there that is very fussy about how much you read and how fast you attempt to read it.

Look at the error codes that your com block is returning...
Check the documentation.

Al
  Reply With Quote
Old January 16th, 2018, 12:34 PM   #3
abhirupbera
Member
India

abhirupbera is offline
 
Join Date: Nov 2016
Location: West Bengal
Posts: 11
Dyslexicbloke
MODSCAN32 is showing right values, But Citect isn't showing. I know the basics of MODBUS. After doing all possible checks then only I am posting this problem. I need customized solution for Vijeo Citect.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Red Lion MODBUS register mapping (for Arduino) phuz LIVE PLC Questions And Answers 19 December 1st, 2016 07:38 PM
PSDirect and Vijeo Citect Claptrap LIVE PLC Questions And Answers 0 May 9th, 2012 03:53 AM
Vijeo and Modbus ascii Clevername LIVE PLC Questions And Answers 2 January 17th, 2012 05:49 AM
problem of connection between a TSX Micro and Vijeo Citect v7.20 abdobouka LIVE PLC Questions And Answers 1 December 28th, 2011 03:24 AM
Citect ODBC error - help? RoTaTech LIVE PLC Questions And Answers 12 February 14th, 2004 06:28 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:42 PM.


.