You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old March 2nd, 2018, 07:36 PM   #16
daba
Lifetime Supporting Member + Moderator
United Kingdom

daba is offline
 
daba's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: uk
Posts: 4,341
Quote:
Originally Posted by cardosocea View Post
We know little of the specifics, and even less of the accuracy that is to be achieved so it doesn't hurt to keep in mind a possible source for error.
Flow rate does not need to be "fairly constant" at all, it can vary wildly. The only consideration is how often you sample that analog, and that consideration can only be applied when you know all of the factors involved, most of which are outside the PLC.

The PLC can only process the data it is presented with, at a rate you determine, based on the capabilities of the hardware and software configuration the system is built with.

Sources of error can not always be eliminated, just reduced to an acceptable level, and that might involve some sort of filtering, smoothing, or signal rejection algorithm.
__________________
___________________________
ControlLogix & SLC Training
a-b train ltd.
abtrain@tiscali.co.uk
www.abtrain.co.uk
tel: 07506 73 9999
nil illegitimi carborundem


  Reply With Quote
Old March 3rd, 2018, 06:03 AM   #17
cardosocea
Member
United Kingdom

cardosocea is offline
 
Join Date: Nov 2016
Location: Fields of corn
Posts: 823
Quote:
Originally Posted by daba View Post
The only consideration is how often you sample that analog, and that consideration can only be applied when you know all of the factors involved, most of which are outside the PLC.
Precisely... however, the person asking the question wasn't experienced in integrating signals and everyone jumped in with a sample rate without knowing the specifics.

As far as we know 1 second may even be overkill, but we don't know and should perhaps leave the caveat that these things should be considered for the person that will implement them.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flow meter analog output question... Matchu04 LIVE PLC Questions And Answers 4 January 16th, 2014 06:54 PM
can i use one analog output to control two VFD's? baracuta61 LIVE PLC Questions And Answers 9 December 16th, 2013 02:08 PM
Someone just had to ask. Peter Nachtwey LIVE PLC Questions And Answers 213 November 17th, 2008 06:36 PM
Analog Output from 224XP help nehe bhimaji LIVE PLC Questions And Answers 4 December 7th, 2007 09:00 PM
analog output to driver baden LIVE PLC Questions And Answers 2 August 21st, 2002 10:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:35 PM.


.