You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old February 11th, 2019, 04:49 PM   #1
toddp65
Member
United States

toddp65 is offline
 
Join Date: Aug 2014
Location: Florence, Ky
Posts: 82
Factory Talk ME PVP Project

I'm working a project that involves a panel plus 1000 (or other, still researching the HMI, but it'll use FTV) and I'm trying to animate some of the graphic object piping samples provided in the library.
I've went thru the process of adding the tag (Using a MLX 1400), etc and when I go to test it the pipes should turn green when true, red when false. i just get black for 1 and the standard image for 0. Not sure what's up, I've followed various tutorials and can't seem to get it accomplished.

Thanks
  Reply With Quote
Old February 11th, 2019, 04:50 PM   #2
jkerekes
Member
United States

jkerekes is offline
 
jkerekes's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NJ
Posts: 2,188
Can you post the expression that you're using?
__________________
John
  Reply With Quote
Old February 11th, 2019, 05:06 PM   #3
toddp65
Member
United States

toddp65 is offline
 
Join Date: Aug 2014
Location: Florence, Ky
Posts: 82
I don't have program in front of me but I was under the impression you could use a tag or expression--does it need to be an expression?. It looks similar to this {test PLC}B3:0/3.
Am I incorrect and you have to create an expression? I tried but couldn't quite figure it out (if B3:0/3=1 then ???) IOW, If the input is true then energize the green color.
  Reply With Quote
Old February 11th, 2019, 06:11 PM   #4
jkerekes
Member
United States

jkerekes is offline
 
jkerekes's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NJ
Posts: 2,188
Curly brackets go around the whole thing. Square brackets go around the topic name.
__________________
John
  Reply With Quote
Old February 11th, 2019, 06:16 PM   #5
ASF
Lifetime Supporting Member
Australia

ASF is offline
 
Join Date: Jun 2012
Location: Australia
Posts: 2,779
You're correct, you can just use a tag. Technically, a tag is just a very simple expression.

Post your expression/tag exactly as you have it entered. There is some quite particular syntax required with tag entry, even more so with the Micrologix/SLC platform, which generally require a preceding double-colon ( :: ) to tell the expression that any following colons (e.g. B3:0/3) are part of the tag address and not a continuation of the expression
  Reply With Quote
Old February 12th, 2019, 08:09 AM   #6
toddp65
Member
United States

toddp65 is offline
 
Join Date: Aug 2014
Location: Florence, Ky
Posts: 82
{plc_inport\B3_0_3}

This is copied directly from program animation window


as of right now the program isn't in an HMI, only the software. My test is done using the test display feature so I'm not sure if the referencing tag makes a huge difference until it's downloaded and functioning with the PLC; with the expression above when it hit the test button it changes from the pipes to black so there's a change of state' just not the color indicated.

Last edited by toddp65; February 12th, 2019 at 08:50 AM.
  Reply With Quote
Old February 12th, 2019, 10:20 AM   #7
Ken Moore
Member
United States

Ken Moore is offline
 
Ken Moore's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Upstate South Carolina
Posts: 2,377
Sometimes FT can be confusing. Are you sure you are changing the correct color field, often I end up changing the line or background and not the foreground. Can you post a screen shot of your animation configuration screen?

Are you using the pipes from the Symbol Factory? You have to change the property for fill color before you insert them.
__________________
"To give real service you must add something that cannot be bought or measured with money; and that is sincerity and integrity."
- Donald A. Adams


Last edited by Ken Moore; February 12th, 2019 at 10:28 AM.
  Reply With Quote
Old February 12th, 2019, 10:42 AM   #8
toddp65
Member
United States

toddp65 is offline
 
Join Date: Aug 2014
Location: Florence, Ky
Posts: 82
Ken,
I am using the symbol factory.
I tried attaching screen shot but it exceeded the size allowed; not sure how to change property for fill color.
  Reply With Quote
Old February 12th, 2019, 10:52 AM   #9
Bob O
Member
United States

Bob O is offline
 
Join Date: May 2003
Location:
Posts: 1,616
Right click the pipe -> Animation -> Color.
__________________
There Is A Frost Advisory...GBR!
  Reply With Quote
Old February 12th, 2019, 11:10 AM   #10
toddp65
Member
United States

toddp65 is offline
 
Join Date: Aug 2014
Location: Florence, Ky
Posts: 82
So here's the property window. It doesn't allow me to change those colors (red and green) either way when i test it only swaps black from the default pipe
Attached Images
File Type: jpg 20190212_110618.jpg (157 Bytes, 59 views)

Last edited by toddp65; February 12th, 2019 at 11:14 AM.
  Reply With Quote
Old February 12th, 2019, 11:11 AM   #11
toddp65
Member
United States

toddp65 is offline
 
Join Date: Aug 2014
Location: Florence, Ky
Posts: 82
hmmm, it won't show attached image
  Reply With Quote
Old February 12th, 2019, 11:12 AM   #12
Bob O
Member
United States

Bob O is offline
 
Join Date: May 2003
Location:
Posts: 1,616
Click the box next to Fill and select your color.
__________________
There Is A Frost Advisory...GBR!
  Reply With Quote
Old February 12th, 2019, 11:27 AM   #13
cwal61
Member
United States

cwal61 is offline
 
Join Date: Jan 2011
Location: NC
Posts: 1,009
Todd, Make a memory tag, call it Test. Make a maintained button for Test tag. Change color animation from B3/tag to Test. Run application. Click Maintained button. Pipe color should change color. If it does then you need to check your connections.

Quote:
{plc_inport\B3_0_3}

This is copied directly from program animation window
Your Tag description is showing the tag is located in a folder named PLC_inport. So either the tag in you tag database folder is not mapped correctly or your laptop is not connected to a PLC or Your Shortcut is not mapped correctly in the Design Tab. If you use the running man to test an application it uses the Design Connection not the Runtime Connection. The Runtime Connection is used by the PVP your laptop uses the Design Connection. One last thing, Check your spelling on all your connections and shortcuts. They must match to work. We have been bitten by a misspelled word. Whether it a shortcut name or tag name or a folder name.
  Reply With Quote
Old February 12th, 2019, 11:28 AM   #14
Bob O
Member
United States

Bob O is offline
 
Join Date: May 2003
Location:
Posts: 1,616
See PDF
Attached Files
File Type: pdf Color Selection For Animation.pdf (61.3 KB, 17 views)
__________________
There Is A Frost Advisory...GBR!
  Reply With Quote
Old February 12th, 2019, 11:28 AM   #15
toddp65
Member
United States

toddp65 is offline
 
Join Date: Aug 2014
Location: Florence, Ky
Posts: 82
This is hilarious but I believe my issue is using two monitors; the back/foreground color boxes are on my laptop and I didn't see them opening to change to color. I think I may have it now.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Log on to factory talk -Network Latha hema LIVE PLC Questions And Answers 1 January 1st, 2016 04:21 AM
Problem with RSLinx Factory Talk Activation Coulombboy LIVE PLC Questions And Answers 2 September 22nd, 2012 04:29 AM
Factory Talk View SE failed to open HMI project icanmaul LIVE PLC Questions And Answers 0 September 3rd, 2012 12:37 AM
Factory Talk View Studio v5.1 to v5.0 Incompatability bkfrodo LIVE PLC Questions And Answers 3 October 2nd, 2011 09:59 AM
RS View to Factory Talk -convertion vikas.vvs LIVE PLC Questions And Answers 3 July 20th, 2008 09:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:41 AM.


.