You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 18th, 2018, 06:47 AM   #1
robw53
Member
United Kingdom

robw53 is offline
 
robw53's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: south yorks
Posts: 514
RSLinx Yellow Symbol

Hi,

I have just setup another computer with studio 5000 on our network. The issue I have now is that when I use the Eth driver and enter the IP address of the device, it picks it up and recognises the device type and also the project name in the program, but the device shows yellow and won't allow me to connect with studio. At first I thought it was the EDS files but I have installed version 30.01 and even tried uploading the EDS from the device, but I get the message that I have newer EDS files installed.

I remember back in 2014 when the other PC was installed on the network, that the IT guy at the time had to go into CMD and do something with the NIC to let it see devices on different VLANS etc, but can't think exactly what he did. I believe that what he did then, allowed me to see the devices.

Anybody got any ideas as to what this might have been?

Regards

Rob
__________________
"So far as is reasonably practicable

"Not everything that can be counted counts and not everything that counts can be counted"
Albert Einstein
  Reply With Quote
Old April 18th, 2018, 06:54 AM   #2
robw53
Member
United Kingdom

robw53 is offline
 
robw53's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: south yorks
Posts: 514
From memory I know when he had CMD open I had to enter all the different subnets I wanted to be able to see from the PC.

I believe this may have been the routing table that we configured, would this cause the issue of not seeing the device properly?

I'm not at work so can't even look at the other PC to check it.
__________________
"So far as is reasonably practicable

"Not everything that can be counted counts and not everything that counts can be counted"
Albert Einstein

Last edited by robw53; April 18th, 2018 at 07:01 AM.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RSlinx won't see a PLC on the network kirk LIVE PLC Questions And Answers 2 May 8th, 2016 03:19 PM
RSLinx Not Running in Background (CPR9 SR5) kdcui LIVE PLC Questions And Answers 11 July 9th, 2013 03:59 PM
yellow question mark on Rslinx xltek LIVE PLC Questions And Answers 3 April 30th, 2012 07:29 AM
Help! SLC505-rslinx-ethernet problem hatchor LIVE PLC Questions And Answers 31 March 5th, 2008 06:58 PM
RSLinx problem registering definitions from PIUNSOL.INI Koos LIVE PLC Questions And Answers 0 January 13th, 2008 10:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:46 AM.


.