You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread October 21st, 2014, 09:51 AM   #1
dmroeder
Lifetime Supporting Member
United States

dmroeder is offline
 
dmroeder's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,243
[TOOL] What version is this MER/APA anyway?

Some of you may have noticed that I made a tool to determine what version a APA/MER was create in (V4, 5, 6, etc.). I originally hijacked robbo's thread as I worked worked this out, I thought it would be appropriate to make my own instead of continuing to post in his. Here is the original thread for reference

How it works: YOU MUST HAVE 7zip INSTALLED ON YOUR MACHINE FOR IT TO WORK. Basically I created a directory in your Documents folder called mer_ver. If everything goes as planned you will not see this directory for very long since I delete it when I'm done with it. Your MER/APA gets unzipped into this directory and I take a peak at a couple of files in order to determine the target version, original machines architecture (32bit/64bit) and whether the file was for ME or SE.

If you drag/drop a ACD file or an AutoCAD DWG, it will report what versions those were created in as well. This is something I did a few years ago so I tossed that in there as well.

I won't guarantee that it will work perfectly for everyone but it has worked fine for me and the limited testers I've had. The 32/64 bit thing was pretty unreliable, I made some changes for v1.3 and I think it should be pretty reliable now, at least with the files that I tested with. I think when it does report 32/64 bit it will be accurate (although you guys could convince me otherwise), it's just that sometimes it reports unknown.

Download
  Reply With Quote
Unread February 23rd, 2015, 01:47 PM   #2
jparale
Member
Canada

jparale is offline
 
Join Date: Dec 2014
Location: surrey
Posts: 32
thank you dmroeder
  Reply With Quote
Unread January 11th, 2016, 10:13 AM   #3
thebuj
Lifetime Supporting Member
Canada

thebuj is offline
 
thebuj's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: New Brunswick
Posts: 90
thanks! it worked for what I needed it to do.

I was able to determine the version a MER was from since I couldnt import from MER.
  Reply With Quote
Unread January 11th, 2016, 07:00 PM   #4
Patient
Member
New Zealand

Patient is offline
 
Join Date: Jun 2012
Location: Auckland
Posts: 39
This is great; just yesterday I was trying to check a version of a .MER file and found it quite frustrating.
  Reply With Quote
Unread January 12th, 2016, 07:12 AM   #5
TWControls
Lifetime Supporting Member
United States

TWControls is offline
 
TWControls's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Roanoke, VA
Posts: 2,186
Very nice. Great job!
  Reply With Quote
Unread January 19th, 2016, 11:13 PM   #6
stevensonjeff
Lifetime Supporting Member
United States

stevensonjeff is offline
 
Join Date: Nov 2015
Location: Joplin, MO
Posts: 30
Very cool tool! Thanks a ton.
  Reply With Quote
Unread February 3rd, 2016, 02:06 PM   #7
Ken Roach
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Ken Roach is offline
 
Ken Roach's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 14,993
A bump because this tool just helped us walk into a dormant project and get a jump-start on the correct RA toolset for compatibility with the installed equipment.
  Reply With Quote
Unread February 3rd, 2016, 02:18 PM   #8
dmroeder
Lifetime Supporting Member
United States

dmroeder is offline
 
dmroeder's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,243
Glad it helped everybody. I use it occasionally for not just MER/APA's but ACD's as well. If you're ever curious, you can open the ACD as a text file and see all the times that it was saved and what version it was, so you can see the whole version history of a file. Of course after that information becomes gibberish.
  Reply With Quote
Unread October 17th, 2016, 03:39 PM   #9
jkerekes
Member
United States

jkerekes is offline
 
jkerekes's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NJ
Posts: 2,236
Doesn't seem to work with FTView 8.2. I have version 1.3. Is there a newer one?
__________________
John
  Reply With Quote
Unread October 17th, 2016, 04:01 PM   #10
dmroeder
Lifetime Supporting Member
United States

dmroeder is offline
 
dmroeder's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,243
Heh, probably not. If you can send me a sample mer I'll update it when I get back from vacation. I still use 8.0. a 8.1 sample might be helpful too, assuming that is a thing
  Reply With Quote
Unread October 17th, 2016, 04:05 PM   #11
Dravik
Member
United States

Dravik is offline
 
Join Date: Jun 2008
Location: New York
Posts: 1,444
Not sure if there is a newer one, but the Hex for 8.2 is 03 08 14
  Reply With Quote
Unread October 17th, 2016, 04:07 PM   #12
Dravik
Member
United States

Dravik is offline
 
Join Date: Jun 2008
Location: New York
Posts: 1,444
and 8.1 is 03 08 0A
  Reply With Quote
Unread October 17th, 2016, 04:19 PM   #13
jkerekes
Member
United States

jkerekes is offline
 
jkerekes's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NJ
Posts: 2,236
Quote:
Originally Posted by dmroeder View Post
Heh, probably not. If you can send me a sample mer I'll update it when I get back from vacation. I still use 8.0. a 8.1 sample might be helpful too, assuming that is a thing
Not the .mer file but the .apa file from FTV SE Station. Yes we're at 8.2 currently. 8.1 exists too.
__________________
John
  Reply With Quote
Unread October 19th, 2016, 10:44 PM   #14
dmroeder
Lifetime Supporting Member
United States

dmroeder is offline
 
dmroeder's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,243
I posted an updated version. I didn't get a chance to try it so maybe I could convince one of you to give it a shot? Thanks Dravik and John!
  Reply With Quote
Unread October 20th, 2016, 08:18 AM   #15
jkerekes
Member
United States

jkerekes is offline
 
jkerekes's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NJ
Posts: 2,236
No go. Still shows unknown version.
__________________
John
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RSLogix 5000 skipping version 19 OkiePC LIVE PLC Questions And Answers 3 February 21st, 2013 07:19 AM
version backups plc noob LIVE PLC Questions And Answers 5 March 12th, 2009 11:08 AM
convert a simatic project from version v5.4 to version v5.3 Kataeb LIVE PLC Questions And Answers 4 March 6th, 2009 08:41 AM
Version Problem for Rockwell E3 module Eric Le Yin LIVE PLC Questions And Answers 4 January 22nd, 2009 02:05 AM
Downgrade Intouch Project Version alpha98 LIVE PLC Questions And Answers 16 March 21st, 2006 10:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:26 AM.


.