You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 6th, 2018, 11:51 AM   #1
lifetech
Member
United States

lifetech is offline
 
Join Date: Dec 2012
Location: Arcade, NY
Posts: 39
Weintek MT8092XE

Hello
Does anyone know what type of USB cable I would use to connect the PC to the USB port on a Weintek MT8092XE HMI?

Many Thanks
  Reply With Quote
Old July 6th, 2018, 12:07 PM   #2
JordanCClark
Lifetime Supporting Member
United States

JordanCClark is offline
 
JordanCClark's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Michigan
Posts: 469
For development? I think it's Ethernet only for that. At least according to the installation sheet.

Otherwise, something like this would take care of the connectivity. After that, though, I couldn't tell you if the host controllers would be able to handle it correctly without other drivers/software.
__________________
_____________________________
Jordan

Any man that can hitch the length and breadth of the Galaxy, rough it, slum it, struggle against terrible odds, win through and still know where his towel is, is clearly a man to be reckoned with.
-- Hitchhiker's Guide to the Galaxy
  Reply With Quote
Old July 6th, 2018, 12:29 PM   #3
lifetech
Member
United States

lifetech is offline
 
Join Date: Dec 2012
Location: Arcade, NY
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by JordanCClark View Post
For development? I think it's Ethernet only for that. At least according to the installation sheet.

Otherwise, something like this would take care of the connectivity. After that, though, I couldn't tell you if the host controllers would be able to handle it correctly without other drivers/software.
Thanks for the reply... I need to upload the project to make a BU copy and make one slight change... The EB Pro software guide indicated uploads and downloads can be performed ethernet or USB...

I thank you for your reply!
  Reply With Quote
Old July 7th, 2018, 01:03 AM   #4
kalabdel
Member
Canada

kalabdel is offline
 
Join Date: Feb 2015
Location: Ontario
Posts: 332
I believe the USB is done only with a USB stick not direct connection to PC. The procedure is somewhere out there in one of the manuals.

https://www.google.com/search?q=uplo...utf-8&oe=utf-8
  Reply With Quote
Old July 10th, 2018, 06:50 AM   #5
lifetech
Member
United States

lifetech is offline
 
Join Date: Dec 2012
Location: Arcade, NY
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by kalabdel View Post
I believe the USB is done only with a USB stick not direct connection to PC. The procedure is somewhere out there in one of the manuals.

https://www.google.com/search?q=uplo...utf-8&oe=utf-8
Thanks for the reply... I cannot seem to get to the screen on the HMI that allows me to enter the password ...
Also, I would like to find out the IP address of this HMI.. Any suggestions?
  Reply With Quote
Old July 10th, 2018, 08:09 AM   #6
lifetech
Member
United States

lifetech is offline
 
Join Date: Dec 2012
Location: Arcade, NY
Posts: 39
On power up, there is a system setting icon at the bottom right of the screen...

"When HMI is powered up and displays image, press the
system setting button in the lower-right corner of the screen.
(Default System Password: 111111)
Go to the Network tab, you may choose to auto get DHCP IP,
or designate your own IP.
MT8092XE has two10/100/1000 Base-T Ethernet ports.
The default IP addresses are:" Quoted from the manual....

The system setting icon is not present, only the screen calibrate icon is present. I am able to calibrate the screen, but not get into the system settings to see the IP addresses.
  Reply With Quote
Old July 10th, 2018, 08:18 AM   #7
Mad_Poet
Member
United States

Mad_Poet is offline
 
Join Date: Feb 2017
Location: Virginia
Posts: 227
Reminds me of our 'Ferag Stacker' machines.
Somewhere in the HMI panel on our machine there is a maintenance
function for copying the parameter set out to a USB stick.

If it's like ours, you might have to contact the machine
manufacturer and ask about how to make a backup
copy of the software. (Mr. Ferag sent me instructions
for buying a little card and a card reader. Put the card
into the machine, copy everything out, put the card into
the reader then copy everything off and stow it on my
laptop, USB stick . . . . Server . . .

Poet.
  Reply With Quote
Old July 10th, 2018, 11:07 AM   #8
cwal61
Member
United States

cwal61 is offline
 
Join Date: Jan 2011
Location: NC
Posts: 978
There is an option to hide the settings bar and use LB-9062 to open the settings bar. If that option was checked in your project by the original designer maybe they added a button to open the settings dialog. Look for a button to open the settings maybe on a maintenance page or something. Also if you have the project file, look for the project name .cmp this is a compressed file that you can use to uncompress and create the project on a new pc. You will find it under Tools
  Reply With Quote
Old July 11th, 2018, 01:47 PM   #9
lifetech
Member
United States

lifetech is offline
 
Join Date: Dec 2012
Location: Arcade, NY
Posts: 39
Im Back...
I took a stab and got online with it using the default IP address. I then performed an upload, and this process said that it finished. Now, When I open the project it is completly blank. I am using the newest version of EasyBuilder Pro. It almost seems like I need to have a copy of the program
  Reply With Quote
Old July 11th, 2018, 03:18 PM   #10
keithkyll
Member
United States

keithkyll is offline
 
Join Date: Jul 2005
Location: Heath, TX
Posts: 2,022
You need to find the file mt8000. It's an object file containing all of the code and the library objects. Add .exob to it, making it mt8000.exob.
Then, go to Decompile, locate your new object file, and decompile it. You should now have a project. Save it (with your own project name).

I did the above from memory. Follow the steps in this document.

Last edited by keithkyll; July 11th, 2018 at 03:19 PM. Reason: More info
  Reply With Quote
Old July 11th, 2018, 10:47 PM   #11
kalabdel
Member
Canada

kalabdel is offline
 
Join Date: Feb 2015
Location: Ontario
Posts: 332
Quote:
Originally Posted by lifetech View Post
Im Back...
I took a stab and got online with it using the default IP address. I then performed an upload, and this process said that it finished. Now, When I open the project it is completly blank. I am using the newest version of EasyBuilder Pro. It almost seems like I need to have a copy of the program
If you are able to connect then you should be able to download the program I think with .exob extension and decompile in the software. I had the same issue last year and Keith helped me through it.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weintek Passthrough --> Siemens S7-300 MPI arjenbin LIVE PLC Questions And Answers 3 January 23rd, 2017 07:05 AM
weintek HMI dispay extension buzzymonk LIVE PLC Questions And Answers 2 January 18th, 2016 12:00 PM
Problem connecting Weintek HMI to PLC using Modbus TCP/IP TahirQ LIVE PLC Questions And Answers 6 January 21st, 2014 05:47 AM
Weintek MT8070iH and Maple HMI5070TH wapratesi LIVE PLC Questions And Answers 1 October 26th, 2013 09:58 AM
Weintek HMI and Micrologix 1200 communication ssana168 LIVE PLC Questions And Answers 10 May 20th, 2013 07:25 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:23 AM.


.