You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 22nd, 2018, 12:47 PM   #1
insane22
Member
Mexico

insane22 is offline
 
Join Date: May 2018
Location: tamaulipas
Posts: 3
Get Quickpanel+ Tags

I have a machine that uses QuickPanel+ from a 3rd party provider loaded with a runtime program in it that I can't modify.

So, I dont have the project files for the Proficy Machine Edition in the .swxcf format. From the QuickPanel+ I got some folders with bin files, text files, and some images from the application. Included in those files there is one called Tags.bin, but it isn't fully readable, just some words.

I want to access those tags with an OPC using an Ethernet cable to control a derivated process. Therefore the need of the tags.

I have an old application (made for the machine that im using) build in Labview 2012 32 bits, from which I only have the ejecutable file, it uses, I guess DataSocket function and gets connected to the opc:://localhost/View.OpcServer/<themachineip>, I tested it and it works, it does return a sensor indicator from the machine. And once again I dont have the source code diagrams. But somehow it proves that it can be done.

For the Labview application to work the old team used an installer with the description OPC Files for Proficy Machine Edition View and LD-PC, it installs the CimMEOPCAEServer.exe, the application name OPC A&E Server, from 2009, v6.0 (build 5005)

I tried to use the KEPServerEX 6, but I don't know precisely how it works, at the end it ask me for some tags.

I tried also to Upload the project from the controller to the PME software, but it returns an error. I even disabled the enchanced security in both the software and the machine.

I hope you could enlightme about how to get those tags, thank you in advance!
  Reply With Quote
Old May 22nd, 2018, 01:14 PM   #2
Steve Bailey
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Steve Bailey is offline
 
Steve Bailey's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The boondocks of Western Massachusetts USA
Posts: 6,624
What is the text of the error you get when you try to extract the project file from the Quick Panel?
The original programmer has the option of only sending the runtime file to the Quick Panel and not the project recovery file. It appears that is what has been done in your case. If so, you will need to get the project file from the original programmer.
  Reply With Quote
Old May 23rd, 2018, 05:12 PM   #3
insane22
Member
Mexico

insane22 is offline
 
Join Date: May 2018
Location: tamaulipas
Posts: 3
Steve, Thank you for your reply, unfortunately I dont have the contact with the original programmer.

Msg when trying to go Online



Msg when trying to Upload from controller



In the left the View Demo Appliaction project variables in the PME 8.6
In the middle, the TAGS.BIN file from the View Demo Application files
In the right, the TAGS.BIN from my Quickpanel+ machine

  Reply With Quote
Old May 23rd, 2018, 05:37 PM   #4
Steve Bailey
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Steve Bailey is offline
 
Steve Bailey's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The boondocks of Western Massachusetts USA
Posts: 6,624
You don't need to go online with the Quick Panel target in order to extract the program from it. By "go online" I mean using that menu item in Proficy Machine Edition. All you need to do is select the HMI as the current target and then do an upload operation. The HMI target you select in PME must match the model number of the Quick Panel you want to upload from.
  Reply With Quote
Old May 24th, 2018, 11:43 AM   #5
insane22
Member
Mexico

insane22 is offline
 
Join Date: May 2018
Location: tamaulipas
Posts: 3
I got the same model number. What else could I do....
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error message IdealDan LIVE PLC Questions And Answers 7 December 11th, 2017 08:40 AM
Can't delete RSLOGIX and FACTORYTALK tags AFPC LIVE PLC Questions And Answers 6 September 27th, 2017 02:24 AM
Factory talk vew me v6.1 display security PERSPOLIS LIVE PLC Questions And Answers 16 July 3rd, 2015 11:43 PM
WinCC 6.2: Tags not found in WinCC Explorer Jeebs LIVE PLC Questions And Answers 0 December 11th, 2014 02:31 AM
Citect Vs WinCC - Long Doug_Adam LIVE PLC Questions And Answers 22 October 3rd, 2014 01:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:05 PM.


.