You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 13th, 2022, 02:52 AM   #1
AlfredoQuintero
Lifetime Supporting Member
Japan

AlfredoQuintero is offline
 
Join Date: Feb 2015
Location: Yokohama
Posts: 985
How realistic is Studio 5K Lgx Emulate for comms and how much does it set you back?

Hello.
I have a customer developing a customized OPCUA client that needs to gather data from ControlLogix PLCs, but this is not a PLC integrator company and do not have the physical PLC at hand for their development. There are so many inefficiencies for them to arrange going to the lab with the PLCs and so on.

I do not know in detail about this Studio 5000 Logix Emulate and FactoryTalk Linx Gateway, but from the point of view of testing an OPCUA client it does seem it may be good enough.

Does anybody know if this combination would work for the purpose of testing an OPCUA client's reading of tags from the PLC application, and roughly how much these two licenses would cost?
  Reply With Quote
Old May 13th, 2022, 04:25 AM   #2
cardosocea
Member
United Kingdom

cardosocea is offline
 
Join Date: Nov 2016
Location: Fields of corn
Posts: 2,042
These are weird times with the whole chip shortage, but the 5069-L306 PLC is 700-ish GBP. That will be cheaper than the Emulate license and it won't have the known shortcomings of it.

FT Logix Echo is on a license only model and costs around 1600GBP per year. Not Emulate and won't work on small PLCs I believe, but could give an indication of what the pricing may be.
  Reply With Quote
Old May 13th, 2022, 05:02 AM   #3
AlfredoQuintero
Lifetime Supporting Member
Japan

AlfredoQuintero is offline
 
Join Date: Feb 2015
Location: Yokohama
Posts: 985
Thanks. The customer would also need a Logix 5000 license in both options.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:05 PM.


.