You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old September 22nd, 2022, 05:21 AM   #1
bellebasaur
Member
Singapore

bellebasaur is offline
 
Join Date: Sep 2022
Location: singapore
Posts: 2
TRIO Motion MC206X connection issues when wired up

I'm new to TRIO line of controllers, only used mitsubishi PLCs before.

I have this MC206X controller which refused to accept connection via USB while it was inside the machine. It was giving me "usb device descriptor failure" and didn't recognise the TRIO driver.

I took it out and back to the office, and it connects just fine now with only power input.

The unit is using Serial B port to a HMI, standard I/Os, analogue outputs and 3 servos connected. I suspected the other serial connection and unplugged it initially. Still couldn't connect.

I'm stumped. I can modify the program now, but i'd really like to plug in and monitor it while the machine is in operation.

Anyone with experience with TRIO controllers and monitoring mode?
  Reply With Quote
Old September 23rd, 2022, 01:09 AM   #2
lostcontrol
Lifetime Supporting Member
New Zealand

lostcontrol is offline
 
lostcontrol's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: NeverSayNever
Posts: 908
In my experience, especially with win7+ the USB is temperamental at best.
I’ve always used serial since because of this.

Never worked out what it was, but gave up long ago
  Reply With Quote
Old Today, 03:53 AM   #3
bellebasaur
Member
Singapore

bellebasaur is offline
 
Join Date: Sep 2022
Location: singapore
Posts: 2
The strangest thing, I'm able to connect if I power up the TRIO controller without any peripherals attached and then connect the IOs and servos and HMI after PerfectMotion software is connected to the unit.

If it works, it works.
I quite like working with TRIO basic after all.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modbus Master not polling the Modbus Slave through an EtherNet/IP Connection mihiri LIVE PLC Questions And Answers 3 July 15th, 2010 03:41 AM
Siemens Simatic s7-300 Ethernet connection Issues z0de LIVE PLC Questions And Answers 28 February 3rd, 2009 09:06 AM
VersaMax Micro PLC connection issues MikeVT LIVE PLC Questions And Answers 8 December 13th, 2008 02:55 PM
SLC 5/05 connection issues Eengineer21 LIVE PLC Questions And Answers 6 June 23rd, 2008 09:23 AM
Help with Profibus CPU315-2 DP Rafael Guedes LIVE PLC Questions And Answers 5 September 3rd, 2007 07:44 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:59 PM.


.