You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old September 22nd, 2022, 06:56 AM   #1
FAGEN
Member
United Kingdom

FAGEN is offline
 
Join Date: Apr 2020
Location: KENT
Posts: 6
Make of plc

Anyone regognise the make of this plc in chinese machine
Attached Images
File Type: jpg 20220920_124319[1].jpg (172.4 KB, 216 views)
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 07:14 AM   #2
JesperMP
Lifetime Supporting Member + Moderator
Denmark

JesperMP is offline
 
JesperMP's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: ᚴᚬᛒᛅᚾᚼᚬᚠᚾ
Posts: 15,570
Maybe there is a label on the rear ?
__________________
Jesper
NOTICE:
JesperMP can be impolite, has passive-aggressive tendencies and may use sarcasm !
Also: ᛁᚠ ᚢᚬᚢ ᚴᚬᚾ ᚱᛅᚬᛏ ᚦᛁᛋ ᚦᛅᚾ ᚢᚬᚢ ᚼᚬᚠᛅ ᚴᚬᛁᚾᛅᛏ ᛘᚢ ᚱᛅᛋᛒᛅᚴᛏ
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 07:23 AM   #3
2rlp
Member
India

2rlp is offline
 
2rlp's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Mumbai
Posts: 131
Looks like a IO Module on RS485
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 07:24 AM   #4
parky
Member
United Kingdom

parky is offline
 
parky's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Midlands
Posts: 4,295
Never seen it before but suspect it is a clone of the Mitsubishi FX series there are many versions of them, main differences are limited functionality, 232 rather than 422/485 port.
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 07:44 AM   #5
Steve Bailey
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Steve Bailey is online now
 
Steve Bailey's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The boondocks of Western Massachusetts USA
Posts: 7,940
The LEDs all look they show the status of the X (Inputs?) and Y (Outputs?) with nothing to show whether or not a program is running. That suggests the unit is just an I/O device as others have already pointed out. Follow the cable at the lower right. Most likely it leads to the CPU.
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 09:49 AM   #6
FAGEN
Member
United Kingdom

FAGEN is offline
 
Join Date: Apr 2020
Location: KENT
Posts: 6
No name

No name on back ,cble on right goes to samkoon hmi
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 09:50 AM   #7
FAGEN
Member
United Kingdom

FAGEN is offline
 
Join Date: Apr 2020
Location: KENT
Posts: 6
Cant get online with gx works so not fx clone
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 09:55 AM   #8
Mark-
Lifetime Supporting Member
United States

Mark- is offline
 
Join Date: Nov 2008
Location: Texas
Posts: 732
Quote:
Originally Posted by FAGEN View Post
...cable on right goes to samkoon hmi
Can you look in the HMI and determine how it is configured to communicate with the device?
__________________
Good luck,

Mark
PeakHMI
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 09:56 AM   #9
IanM8040
Member
United States

IanM8040 is offline
 
Join Date: Sep 2021
Location: omaha
Posts: 255
pull it off the backplate and see whats on the back. it's too generic of a case...
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 10:05 AM   #10
IanM8040
Member
United States

IanM8040 is offline
 
Join Date: Sep 2021
Location: omaha
Posts: 255
Quote:
Originally Posted by Steve Bailey View Post
The LEDs all look they show the status of the X (Inputs?) and Y (Outputs?) with nothing to show whether or not a program is running. That suggests the unit is just an I/O device as others have already pointed out. Follow the cable at the lower right. Most likely it leads to the CPU.
the x and y are seemingly random.... 0-7 10-17, 20-27... but not in order.

30-32.... oops, because we skipped X8,x9, x18,x19, x28,x29 for some reason.... lol


and then they even skipped Y22 for no discernible reason at all... just one random "output" not listed or used, and out of order...

this screams copycat backline 4th shift overnight line running OPS in china.
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 10:06 AM   #11
JesperMP
Lifetime Supporting Member + Moderator
Denmark

JesperMP is offline
 
JesperMP's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: ᚴᚬᛒᛅᚾᚼᚬᚠᚾ
Posts: 15,570
I am betting that the HMI an integrated PLC/HMI, and the part shown in post #1 is an expansion for this PLC/HMI combo.
Search for Samkoon PLC you will find some images of devices that look similar if not identical.
__________________
Jesper
NOTICE:
JesperMP can be impolite, has passive-aggressive tendencies and may use sarcasm !
Also: ᛁᚠ ᚢᚬᚢ ᚴᚬᚾ ᚱᛅᚬᛏ ᚦᛁᛋ ᚦᛅᚾ ᚢᚬᚢ ᚼᚬᚠᛅ ᚴᚬᛁᚾᛅᛏ ᛘᚢ ᚱᛅᛋᛒᛅᚴᛏ
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 10:19 AM   #12
JesperMP
Lifetime Supporting Member + Moderator
Denmark

JesperMP is offline
 
JesperMP's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: ᚴᚬᛒᛅᚾᚼᚬᚠᚾ
Posts: 15,570
This is the rear of a Samkoon PLC/HMI

Notice the lettering of the terminals are in the same style.
__________________
Jesper
NOTICE:
JesperMP can be impolite, has passive-aggressive tendencies and may use sarcasm !
Also: ᛁᚠ ᚢᚬᚢ ᚴᚬᚾ ᚱᛅᚬᛏ ᚦᛁᛋ ᚦᛅᚾ ᚢᚬᚢ ᚼᚬᚠᛅ ᚴᚬᛁᚾᛅᛏ ᛘᚢ ᚱᛅᛋᛒᛅᚴᛏ
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 10:22 AM   #13
geniusintraining
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

geniusintraining is offline
 
geniusintraining's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: SC
Posts: 7,951
Quote:
Originally Posted by FAGEN View Post
Cant get online with gx works so not fx clone
Have you tried Samkoon software? https://www.samkoon.store/samkoon-pl...ware-download/
__________________
www.PLCCable.com PLC Communication Cables, PLC Trainers, MicroLogix, ControlLogix, Siemens, Allen Bradley and more...OEM and aftermarket supplies... Aftermarket 1784-U2DHP Allen Bradley USB to DH+, new USB to 485 modbus
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 10:24 AM   #14
IanM8040
Member
United States

IanM8040 is offline
 
Join Date: Sep 2021
Location: omaha
Posts: 255
a lot of the samkoon and aliexpress fakes use FX part numbers from real mitsubishi PLCs too. so if you see anything on this that says FX, then I think they're on to something with the samkoon software.
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2022, 10:37 AM   #15
FAGEN
Member
United Kingdom

FAGEN is offline
 
Join Date: Apr 2020
Location: KENT
Posts: 6
plc

no i/o on hmi so not extension, tried samkoon software no joy,hmi configured for modbus coms so no help
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Im totally new! Please help! Tool changer PLC mike^3 LIVE PLC Questions And Answers 34 November 3rd, 2015 04:28 PM
How to make formula temperature and humidity in PLC siemens S7-200 Davidesco LIVE PLC Questions And Answers 12 December 18th, 2009 05:36 AM
Rant about Safety brucechase LIVE PLC Questions And Answers 25 August 11th, 2009 01:08 PM
Hard wiring the PLC Doug Hylton LIVE PLC Questions And Answers 46 October 23rd, 2007 01:21 PM
How to make the plc dial MRBA LIVE PLC Questions And Answers 6 January 25th, 2006 08:02 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:06 PM.


.