You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 15th, 2016, 08:03 AM   #1
Suseh
Member
Italy

Suseh is offline
 
Join Date: Apr 2015
Location: Rome
Posts: 62
RSLogix5000 emulator with Platforma Wonderware simulation

Hi.

Quick question. I have two vm'ware station.
One with Allen-Bradley software and the 2'nd one with Wonderware Platform.
On the first one i will use RSLogix Emulate for simulation, on the second one i will use dasabcip communication driver to connect to RSLogix Emulate.

Is it possible to make that kind of connection?
  Reply With Quote
Old July 15th, 2016, 08:08 AM   #2
Paullys50
Lifetime Supporting Member
United States

Paullys50 is offline
 
Join Date: Jan 2006
Location: WI
Posts: 2,154
Should be possible, I have not used RS Emulate like this in a very long time but IIRC you need to setup an OPC Topic in RSLinx, then use the FSGatway driver from WW to connect to the RSLinx topic. Probably some configuration work in FSGateway to connect to RSLinx, and you might have to make some changes to your tags in WW to accommodate. I remember it being a bit of a hassle.

If you are using a firmware version that supports SoftLogix, I would run your code on that rather then Emulate as you can add a software Ethernet adapter in the rack and the connection to WW is no different than if using a physical PLC.
  Reply With Quote
Old July 17th, 2016, 07:36 AM   #3
Suseh
Member
Italy

Suseh is offline
 
Join Date: Apr 2015
Location: Rome
Posts: 62
What i usually do is add "RSLogix Emulate 5000 Controller" in the RSLogix5000 designer. Make my code.
Add controller in RSLogix5000 Emulate to make my simulation works.
Configure RSLinx connection via Virtual Backplane (SoftLogix, USB) driver.
And then i am able to download my code to virtual plc.

What is the difference between RSEmulate and Softlogix?
  Reply With Quote
Old July 20th, 2016, 10:57 AM   #4
bulletin blues
Lifetime Supporting Member
United States

bulletin blues is offline
 
bulletin blues's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: out there
Posts: 205
Here is a youtube tutorial.
https://www.youtube.com/watch?v=XXiMnisWxcw
__________________
_____
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Simulation of I/O from HMI, A-B ControlLogix OA_74 LIVE PLC Questions And Answers 4 March 1st, 2016 06:36 AM
RSLogix5000 emulator and Wonderware tech_man LIVE PLC Questions And Answers 0 December 8th, 2014 10:08 AM
RSLogix5000 and Intouch Simulation meghnesh LIVE PLC Questions And Answers 0 November 12th, 2014 10:36 AM
TISOFT and Wonderware 10.6 dbh6 LIVE PLC Questions And Answers 6 November 11th, 2013 07:23 PM
Simulation Simatic and Wonderware problem? intotherain LIVE PLC Questions And Answers 4 June 13th, 2004 10:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:57 PM.


.