You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old September 28th, 2020, 04:02 PM   #1
theColonel26
Lifetime Supporting Member
United States

theColonel26 is offline
 
theColonel26's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: West Michigan
Posts: 740
In Theory how does one report bugs to Rockwell?

In theory how does one report bugs to Rockwell?


Yeah fat chance getting them to fix them, but I figured I would try anyways. Studio 5000 is repeatably crashing when I am editing Structured Text AOI Calls.


I know, I know, Rockwell is great, it doesn't have bugs. Kindly hold your tongues Rockwell Fan Boys no ones cares.
__________________
SkyCad Electrical is by far the best Electrical CAD software I have ever used.


Fact my "Fun Facts" are never fun
  Reply With Quote
Old September 28th, 2020, 04:09 PM   #2
jkerekes
Member
United States

jkerekes is offline
 
jkerekes's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NJ
Posts: 2,351
What version? I haven't had Sudioo 5000 crashes in a loooong time.
__________________
John
  Reply With Quote
Old September 28th, 2020, 04:15 PM   #3
Ken Roach
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Ken Roach is offline
 
Ken Roach's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 16,694
I use the "Submit a Question" feature of my TechConnect service contract. It allows me to submit a support question in a trackable way with sufficient details to make it actionable.

If you don't have one of those, your options are the technical staff at your distributor, or the technical staff at your local Rockwell sales office.

The thesis that "you catch more flies with honey than with vinegar" applies at Rockwell the same as everywhere else.
  Reply With Quote
Old September 28th, 2020, 04:19 PM   #4
Phrog30
Member
United States

Phrog30 is offline
 
Join Date: Dec 2006
Location: Montgomery, Alabama
Posts: 1,048
Quote:
Originally Posted by Ken Roach View Post
... the technical staff at your distributor, or the technical staff at your local Rockwell sales office ...
No matter what, I would include your distributor.

The last time I got crashes, it was related to watch window. Not allowing the watch window to open fixed my crashes. Are you allowing the watch window to open?
  Reply With Quote
Old September 28th, 2020, 04:52 PM   #5
theColonel26
Lifetime Supporting Member
United States

theColonel26 is offline
 
theColonel26's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: West Michigan
Posts: 740
Quote:
Originally Posted by Phrog30 View Post
No matter what, I would include your distributor.

The last time I got crashes, it was related to watch window. Not allowing the watch window to open fixed my crashes. Are you allowing the watch window to open?
Yes, but I am offline and there is nothing in the watch list right now.

I will try it with it closed......


And it still crashes. Good thing I have been saving every time I change even the tiniest thing
__________________
SkyCad Electrical is by far the best Electrical CAD software I have ever used.


Fact my "Fun Facts" are never fun
  Reply With Quote
Old September 28th, 2020, 07:28 PM   #6
Plastic
Member
United States

Plastic is offline
 
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan
Posts: 313
Possible helpful solution

A. Contact Rockwell TECH support for possible solution

B. But if project in-hand (customer needs) needs immediate solution:
Consider "brute force Ladder Logic"... never fails.

Sometimes we have to abandon the way we want to get the job done our way, and just get the job done.

Perhaps R33 will allow your ST AOI calls to flow seamlessly.

My $0.02

Regards

Plastic
  Reply With Quote
Old September 28th, 2020, 04:24 PM   #7
theColonel26
Lifetime Supporting Member
United States

theColonel26 is offline
 
theColonel26's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: West Michigan
Posts: 740
Quote:
Originally Posted by jkerekes View Post
What version? I haven't had Sudioo 5000 crashes in a loooong time.
32.02.00 Pro

It doesn't like how I format my AOI Calls. It is perfectly valid ST but the active linter that runs and checks your code while you type doesn't like it. I think that is what causes crashes some times when editing the call parameters.

Code:
    
My_AOI(instance1,
    Param_1_BlahBlahBlah
    Param_2_BlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlah,
    Param_3_BlahBlahBlahBlahBlahBlah,
    Param_4_BlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlah,
    Param_5_BlahBlahBlahBlahBlahBlah,
    Param_6_BlahBlahBlah);
Quote:
Originally Posted by Ken Roach View Post
I use the "Submit a Question" feature of my TechConnect service contract. It allows me to submit a support question in a trackable way with sufficient details to make it actionable.

If you don't have one of those, your options are the technical staff at your distributor, or the technical staff at your local Rockwell sales office.
Thanks


Quote:
Originally Posted by Ken Roach View Post
The thesis that "you catch more flies with honey than with vinegar" applies at Rockwell the same as everywhere else.
I know, but here I can say what I really think. If they care enough I'm sure they can figure out who I really am. I'll be nice to their face.
__________________
SkyCad Electrical is by far the best Electrical CAD software I have ever used.


Fact my "Fun Facts" are never fun
  Reply With Quote
Old September 28th, 2020, 04:44 PM   #8
jkerekes
Member
United States

jkerekes is offline
 
jkerekes's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NJ
Posts: 2,351
I'm using 32.03. It think there's a 32.04. Don't know if that makes a difference.
__________________
John
  Reply With Quote
Old September 28th, 2020, 04:49 PM   #9
theColonel26
Lifetime Supporting Member
United States

theColonel26 is offline
 
theColonel26's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: West Michigan
Posts: 740
My License is currently in limbo at the moment. It is getting renewed, after it expired, so I will try to download an update after I get it reactivated.
__________________
SkyCad Electrical is by far the best Electrical CAD software I have ever used.


Fact my "Fun Facts" are never fun
  Reply With Quote
Old August 5th, 2022, 10:32 AM   #10
UltimateAvocado
Member
Czech_Republic

UltimateAvocado is offline
 
Join Date: Aug 2022
Location: Brno
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by theColonel26 View Post
32.02.00 Pro

It doesn't like how I format my AOI Calls. It is perfectly valid ST but the active linter that runs and checks your code while you type doesn't like it. I think that is what causes crashes some times when editing the call parameters.

Code:
    
My_AOI(instance1,
    Param_1_BlahBlahBlah
    Param_2_BlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlah,
    Param_3_BlahBlahBlahBlahBlahBlah,
    Param_4_BlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlahBlah,
    Param_5_BlahBlahBlahBlahBlahBlah,
    Param_6_BlahBlahBlah);
Thanks



I know, but here I can say what I really think. If they care enough I'm sure they can figure out who I really am. I'll be nice to their face.
I have the same problem (V33.01.00) - At least I am not alone
Did anyone find solution for this nonsense?

Thanks
  Reply With Quote
Old August 5th, 2022, 03:51 PM   #11
theColonel26
Lifetime Supporting Member
United States

theColonel26 is offline
 
theColonel26's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: West Michigan
Posts: 740
Quote:
Originally Posted by UltimateAvocado View Post
I have the same problem (V33.01.00) - At least I am not alone
Did anyone find solution for this nonsense?

Thanks
Yes, listen closely this will blow you mind but the trick is to... not use Rockwell.



Yeah I am force to use it on 2 of our products, but the rest I am redeveloping in Codesys, using Wago PLCs, but since it is codesys I cam always migrate them to something else very easily. Codesys isn't perfect, but I will take it any day of the week over Rockwell.
__________________
SkyCad Electrical is by far the best Electrical CAD software I have ever used.


Fact my "Fun Facts" are never fun
  Reply With Quote
Old August 5th, 2022, 04:14 PM   #12
UltimateAvocado
Member
Czech_Republic

UltimateAvocado is offline
 
Join Date: Aug 2022
Location: Brno
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by theColonel26 View Post
Yes, listen closely this will blow you mind but the trick is to... not use Rockwell.



Yeah I am force to use it on 2 of our products, but the rest I am redeveloping in Codesys, using Wago PLCs, but since it is codesys I cam always migrate them to something else very easily. Codesys isn't perfect, but I will take it any day of the week over Rockwell.
I wish
It is the same for me. I am using mostly Siemens and Codesys and as you said, they are not perfect but next to Rockwell it is like night and day. Writing code is noticeably slower even without dealing with stupid crashes.

I read that it has something to do with .net but I have tried it on multiple PCs with different version of .net, either on W7 or on W10 and it was crashing on all of them.
  Reply With Quote
Old August 5th, 2022, 04:24 PM   #13
theColonel26
Lifetime Supporting Member
United States

theColonel26 is offline
 
theColonel26's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: West Michigan
Posts: 740
Quote:
Originally Posted by UltimateAvocado View Post
I wish
It is the same for me. I am using mostly Siemens and Codesys and as you said, they are not perfect but next to Rockwell it is like night and day. Writing code is noticeably slower even without dealing with stupid crashes.

I read that it has something to do with .net but I have tried it on multiple PCs with different version of .net, either on W7 or on W10 and it was crashing on all of them.
Yeah I feel ya dude.


I eventually just gave up on a solution, whenever I am messing with AOI calls in ST I just save, save, Save, and save some more. most of the time it is fine. only about 1 of 10 times it crashes. I don't have a lot of AOI calls in ST with a ton of parameters so I mostly can do it on one line too.
__________________
SkyCad Electrical is by far the best Electrical CAD software I have ever used.


Fact my "Fun Facts" are never fun
  Reply With Quote
Old September 29th, 2020, 08:48 AM   #14
cardosocea
Member
United Kingdom

cardosocea is online now
 
Join Date: Nov 2016
Location: Fields of corn
Posts: 2,117
Quote:
Originally Posted by Ken Roach View Post
The thesis that "you catch more flies with honey than with vinegar" applies at Rockwell the same as everywhere else.
I find that telling them the competition is better, cheaper and the reason how I came about those two facts, is a lot better incentive... but I suppose there's a cultural element to it.
  Reply With Quote
Old September 29th, 2020, 09:14 AM   #15
Operaghost
Member
United States

Operaghost is offline
 
Operaghost's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Dallas, TX USA
Posts: 3,764
I'm with Ken, I use the Submit a Question button. I also find it helpful to have a screen recording to show what happens. It cuts through the initial hassle of proving that I know what I am doing. Now if I could just find a way to do that with my cable internet provider.

OG
__________________
I despise when people take random quotes and ascribe them to me - Julius Caesar
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Report Builder 3.0 with SQL Express/FTView SE Roksan LIVE PLC Questions And Answers 0 March 16th, 2018 05:52 AM
FYI - Rockwell Software padees LIVE PLC Questions And Answers 8 August 27th, 2017 12:55 PM
STEP 7 and RSLogix5000 DamianInRochester LIVE PLC Questions And Answers 69 September 17th, 2016 02:14 AM
Thank you, Rockwell... L5K_Edit LIVE PLC Questions And Answers 18 January 12th, 2016 08:24 AM
WinCC - Report Designer - SQL problem Lesa LIVE PLC Questions And Answers 0 April 4th, 2011 04:03 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:18 PM.


.