You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 13th, 2018, 08:51 AM   #1
SIS_Brady
Member
United States

SIS_Brady is offline
 
Join Date: Jan 2018
Location: Mississippi
Posts: 12
FTView SE 9 Distributed Network

Hello. I am trying to save a FTView SE 9 Distributed Network project as a local copy. We do not have a redundant server and we are taking our server down for maintenance reasons but i need to keep running on one computer as a local copy. Is there a way to do this?
  Reply With Quote
Old July 17th, 2018, 04:16 PM   #2
ArtWalls
Member
United States

ArtWalls is offline
 
Join Date: Apr 2016
Location: Miami, Arizona
Posts: 13
We have a set of independent workstations we use for backup to our enterprise (Distributed Network). On the independent workstations I've duplicated RSLinx (and OPC topics), security, HMI tags from the distributed environment, maybe a few other things. On a regular basis I update these independent workstations.

I first duplicated then environment locally, then use my local application to push updates out to the independent workstations. To update my local application, I do an Add Component on the recently updated displays, Export those same displays from the distributed to .xml files and taking out the areas (I built a utility, but you can do it with notepad as well), then importing the XML into the local application. I test it out locally, and when everything is cleaned up, I push the local graphics out to the independent workstation.

I do a similar update with the FTAE alarms, export, remove the area, then import on the local application. I've not found a way to automatically update RSLinx enterprise or OPC topics, but those don't change very often for us anyway.

We have nine guys in our department making updates, so I've tried to automate this as much as possible, using VBA in Excel to do most of the manipulating.
  Reply With Quote
Old July 18th, 2018, 02:09 PM   #3
SIS_Brady
Member
United States

SIS_Brady is offline
 
Join Date: Jan 2018
Location: Mississippi
Posts: 12
How do you duplicate the environment locally?
  Reply With Quote
Old July 18th, 2018, 02:10 PM   #4
SIS_Brady
Member
United States

SIS_Brady is offline
 
Join Date: Jan 2018
Location: Mississippi
Posts: 12
Is there not a way to save the Distributed Network file as a Local Copy?
  Reply With Quote
Old July 19th, 2018, 10:44 AM   #5
ArtWalls
Member
United States

ArtWalls is offline
 
Join Date: Apr 2016
Location: Miami, Arizona
Posts: 13
I'm sure this isn't the answer you were hoping for, but I duplicated it manually. For the most part, anyway. Rebuilt the RSLinx Enterprise, added OPC servers, HMI Tags. I suspect the HMI Tags could be migrated with a bit of manipulation, if needed. The big chunks for me were the FTAE alarms and displays (1000+), which I was able to update en masse. A little bit of VBA goes a long way.

We don't use HMI tags much in our enterprise environment, so it wasn't a big deal. Some of our other areas migrated from RSView, and have rather large HMI Tag databases. If I ever have time, I'll change them to point to the PLC directly; not a small task.

Regardless of size, I think you can export the HMI tags, update them to fit, and reimport them into the local application; same as the displays and FTAE alarms.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FTView SE - unable to delete application or add network server phuz LIVE PLC Questions And Answers 4 June 9th, 2017 07:00 AM
FTView SE as a GUI to edit/maintain custom SQL tables mgallgood LIVE PLC Questions And Answers 12 February 8th, 2017 03:32 PM
Unable to set up FTview SE Network directory outside of the local network Steinarr LIVE PLC Questions And Answers 6 December 2nd, 2016 12:20 PM
Restore FTView SE 5.1 Network Distributed junior LIVE PLC Questions And Answers 8 July 14th, 2015 05:05 PM
FTView SE Distributed vs. FTView Station whatplc LIVE PLC Questions And Answers 0 July 2nd, 2014 11:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:56 AM.


.