You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 15th, 2018, 08:51 PM   #1
rankhornjp
Member
United States

rankhornjp is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 154
Controllogix Fault

I have a L75 that had a major fault today, it was reset beforei was able to check the fault code. It ran for about 3 hrs and faulted again and i was able to get a pic of the fault message.

Can someone help me decode this?


Thanks
Attached Images
File Type: jpg 20180515_204945.jpg (67.0 KB, 72 views)
  Reply With Quote
Old May 15th, 2018, 09:55 PM   #2
Bullzi
Lifetime Supporting Member
United States

Bullzi is offline
 
Join Date: Jun 2012
Location: Colorado
Posts: 1,227
KB 278692 Talks about the Type 1 Code 60 fault.
Basically you processor has detected a major fault and has cleared the Project and user memory.
As for what could cause that, there are many different reasons. I am pretty sure that a program error can not cause the issue. It is either a hardware issue or maybe a power issue. Lets start with the obvious:
Any power spikes?
Can you move the Processor to a different rack and see if the problem follows the processor?
Do you have a spare power supply that you can swap out in the rack to see if that helps?
Try any of these and see if you get any results.
__________________
There is never enough money to do it right but there is always enough money to do it again.
  Reply With Quote
Old May 15th, 2018, 11:43 PM   #3
janner_10
Supporting Member
United Kingdom

janner_10 is offline
 
Join Date: Dec 2014
Location: Tewkesbury
Posts: 562
https://rockwellautomation.custhelp....l/a_id/1070688

This on also produces the same fault.

Usually a non-recoverable major fault means it has died.But the above list is a good start.
  Reply With Quote
Old May 16th, 2018, 08:14 AM   #4
alive15
Member
United States

alive15 is offline
 
Join Date: Oct 2015
Location: al
Posts: 131
I used to get some non-recoverable faults on the PLC and just cycling power on it actually changed it to a recoverable fault. You may be able to get some more life out of it like that, but if it's faulting out like this every 3 hours, then replacing is probably the best option.

Otherwise the other advice given in this thread should help.
  Reply With Quote
Old May 16th, 2018, 08:20 AM   #5
rankhornjp
Member
United States

rankhornjp is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 154
Quote:
Originally Posted by Bullzi View Post
KB 278692 Talks about the Type 1 Code 60 fault.
Basically you processor has detected a major fault and has cleared the Project and user memory.
As for what could cause that, there are many different reasons. I am pretty sure that a program error can not cause the issue. It is either a hardware issue or maybe a power issue. Lets start with the obvious:
Any power spikes?
Can you move the Processor to a different rack and see if the problem follows the processor?
Do you have a spare power supply that you can swap out in the rack to see if that helps?
Try any of these and see if you get any results.
No power spikes reported
I don't have another rack to put it in
We' changed the power supply around 6am. Now we wait...


Thanks for the feedback
  Reply With Quote
Old May 16th, 2018, 10:15 AM   #6
Contr_Conn
Member
United States

Contr_Conn is offline
 
Contr_Conn's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Ohio
Posts: 1,960
Insert SD card and wait for another fault. It will record the data that Techsupport can analyze. I don't remember exactly, but it may write the previous fault info too. Not too much that you can find without it.
It may be also another module in the chassis that causes processor to fail
  Reply With Quote
Old May 16th, 2018, 10:34 AM   #7
rankhornjp
Member
United States

rankhornjp is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 154
Quote:
Originally Posted by Contr_Conn View Post
Insert SD card and wait for another fault. It will record the data that Techsupport can analyze. I don't remember exactly, but it may write the previous fault info too. Not too much that you can find without it.
It may be also another module in the chassis that causes processor to fail
Tech support has that info, but said it could take up to 48 hrs for them to figure it out. We are still going right now, so hopefully, it was a power supply issue.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
L35E repeated major fault rainagain LIVE PLC Questions And Answers 5 October 10th, 2017 05:59 AM
rslogix 5k fault clearing unsaint32 LIVE PLC Questions And Answers 5 March 24th, 2014 11:14 PM
ControlLogix 5000 Minor Math Fault Question rdrast LIVE PLC Questions And Answers 5 August 2nd, 2012 12:27 AM
how to detect controllogix fault wilsonzhu LIVE PLC Questions And Answers 5 June 3rd, 2010 08:15 PM
ControlLogix DHRIO-Ethernet Gateway Minor Fault Aviator|Chris LIVE PLC Questions And Answers 6 May 15th, 2010 05:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:19 PM.


.