You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 17th, 2020, 08:59 AM   #1
FreeAtLast
Supporting Member
United States

FreeAtLast is offline
 
Join Date: Mar 2019
Location: Nashville
Posts: 20
Studio 5000 - Hide UDT name in tag description

I'm using Rockwell Studio 5000 V32.
Does anyone know how to hide the UDT name from the tag description when tag descriptions are displayed?

Instead of hiding all tag descriptions, I want to be able to write an occasional description above a tag, yet leave all other tags description free. The problem is that if descriptions are set (in options) to be displayed, it automatically shows the name of a UDT as the first line of a tag description.
  Reply With Quote
Old January 17th, 2020, 09:20 AM   #2
Operaghost
Member
United States

Operaghost is offline
 
Operaghost's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Dallas, TX USA
Posts: 2,778
UDTs combine the tag description with the UDT description.

Take a look at the UDT definition and look at the individual member description column. Whatever is in there, will be combined with the tag description.

This is referred to as "Pass-Through" descriptions. If you open the Controller Properties and select the Project tab you can turn this on and off. Note that this affects the entire project. So if you have a description applied to a timer, that description is also passed through to the done bit, accumulated value, etc. When you see these tags in the tag window with descriptions that are grayed out you will know that those are pass through descriptions. You can manually type in your own descriptions to override those if you choose. But for UDTs they go a step further and actually combine descriptions.

OG

Last edited by Operaghost; January 17th, 2020 at 09:35 AM.
  Reply With Quote
Old January 17th, 2020, 09:34 AM   #3
FreeAtLast
Supporting Member
United States

FreeAtLast is offline
 
Join Date: Mar 2019
Location: Nashville
Posts: 20
Thanks. I had cleared out all the individual udt member descriptions, but I didn't realize that the description shown above my tag was actually from the parent I was aliased to.

Erasing the descriptions of the aliased tags fixed the issue.
  Reply With Quote
Old January 17th, 2020, 09:37 AM   #4
Operaghost
Member
United States

Operaghost is offline
 
Operaghost's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Dallas, TX USA
Posts: 2,778
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is there any way to copy and past from excel to a UDT in Studio 5000? dohlfhauldhagen LIVE PLC Questions And Answers 2 June 14th, 2018 02:37 PM
Rewrite RSLogix 5000 tag description JJH LIVE PLC Questions And Answers 3 May 6th, 2018 05:10 AM
RSLogix 5000 and FactoryTalk View Studio Question tranmeister LIVE PLC Questions And Answers 21 July 30th, 2015 04:33 PM
Studio 5000 Install Tim Ganz LIVE PLC Questions And Answers 6 June 29th, 2015 05:06 PM
RSLogix 5000 V15 Features Samneggs LIVE PLC Questions And Answers 18 April 20th, 2006 06:45 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:37 PM.


.