You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 20th, 2020, 11:47 AM   #1
PLC Pie Guy
Member
Canada

PLC Pie Guy is offline
 
PLC Pie Guy's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Halifax
Posts: 895
Easybuilder rotation question

Easybuilder Pro. Loving it, but I can't figure out how to simply rotate an object. I don't mean with animation, or based on value. Simply put a picture, or an bit lamp object on the screen that is rotated 90* from what is was in the library.

What am I missing? The manual has left me blank on this one.

Thanks
  Reply With Quote
Old January 20th, 2020, 01:02 PM   #2
Weintek USA
Member
United States

Weintek USA is offline
 
Weintek USA's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Kenmore, WA
Posts: 2
EasyBuilder Pro does not currently support a feature to rotate static images within the development environment.

However; you may add any image to your library you wish to create. So you can export the image you wish to rotate into any photo editor, rotate it, and import the image into the image library for use.

How to create Graphic Images with Weintek EasyBuilder Pro Picture Libraries .jpg .bmp .gif .png: https://www.youtube.com/watch?v=mtoLA5AmxUw

Hope this helps,

Weintek USA Support
__________________
Weintek USA | support@weintekusa.com
  Reply With Quote
Old January 20th, 2020, 01:09 PM   #3
PLC Pie Guy
Member
Canada

PLC Pie Guy is offline
 
PLC Pie Guy's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Halifax
Posts: 895
Sure it helps.
But....... Why would you not include a rotate feature?
Why? Why? Why?
  Reply With Quote
Old January 20th, 2020, 01:43 PM   #4
Weintek USA
Member
United States

Weintek USA is offline
 
Weintek USA's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Kenmore, WA
Posts: 2
To be honest I'm not sure why it wasn't included from the start. However; I'm told our developers are planning to add it in.

Weintek USA Support
__________________
Weintek USA | support@weintekusa.com
  Reply With Quote
Old January 20th, 2020, 02:23 PM   #5
AustralIan
Member
Germany

AustralIan is offline
 
Join Date: Jan 2013
Location: Germany
Posts: 1,086
Hi Weintek USA! Welcome to the Forum, happy to have you aboard.

"Why? Why? Why?" PlcPieGuy, I can now no longer think of the name Weintek without replacing it with Why'ntek. Thanks!

I like how your biggest complaint is you have to use an image editor to rotate images (30 second workflow). When I compare it to some of the complaints I've had with HMIs over the years...
  Reply With Quote
Old January 20th, 2020, 03:14 PM   #6
alive15
Member
United States

alive15 is offline
 
Join Date: Oct 2015
Location: al
Posts: 415
Speaking of rotating, one of my colleagues rotated the screen on another person's computer before they got in. They were totally confused and did not know how to fix it, until they searched up the keyboard shortcut on their phone, hahahaha. Good ole computer tricks!

(Ctrl + Alt + arrow key, although it's not working on my windows 10 for some reason)
  Reply With Quote
Old January 20th, 2020, 11:08 PM   #7
PLCnovice61
Member
Australia

PLCnovice61 is offline
 
Join Date: Apr 2015
Location: home
Posts: 159
OK, who else has tried the crl+al+ arrow and it hasn't done anything (win10)

Microsoft answer to the question.
This hot key is a feature of your graphics driver. Newer versions of it discontinued use of these hot keys. You may check this option if it is still available by pressing Ctrl + Alt + F12 > Options and Support > Hot Key Manager. As an alternative, you may switch your screen orientation by following the steps provided by Allan Mej.

Last edited by PLCnovice61; January 20th, 2020 at 11:13 PM.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Micrologix 1400 start real time clock crawler009 LIVE PLC Questions And Answers 12 October 22nd, 2019 11:18 PM
Recent testing question mrtweaver LIVE PLC Questions And Answers 19 August 28th, 2009 03:14 PM
This is less of a PLC question and more an AutoCad Electrical Question Controls_Engineer79 LIVE PLC Questions And Answers 2 March 31st, 2009 01:47 PM
DH + Question kbradray LIVE PLC Questions And Answers 3 August 1st, 2008 02:02 PM
How to Ask Questions The Smart Way Ken Roach LIVE PLC Questions And Answers 14 March 26th, 2007 09:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:41 AM.


.