You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 15th, 2019, 04:15 PM   #16
jraef
Member
United States

jraef is offline
 
jraef's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Northern California
Posts: 1,772
So were you in V/Hz mode prior to that?


Did you perform an Autotune?
  Reply With Quote
Old May 15th, 2019, 05:02 PM   #17
Stankdaddy
Member
United States

Stankdaddy is offline
 
Join Date: Sep 2017
Location: MS
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by jraef View Post
So were you in V/Hz mode prior to that?


Did you perform an Autotune?
Correct, we were in V/Hz mode prior. He put it in SVC mode and immediately the symptom went away. Unfortunately some other issues in my plant needed my attention so I'm not sure if an Autotune was performed post change.
  Reply With Quote
Old May 15th, 2019, 07:07 PM   #18
jraef
Member
United States

jraef is offline
 
jraef's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Northern California
Posts: 1,772
On the 525 (all all Gen 4 IIGBT based drives) even if you use V/Hz, it's a good idea to do the Autotune if you want any reasonable accuracy.
  Reply With Quote
Old May 16th, 2019, 09:21 AM   #19
Firejo
Member
United States

Firejo is offline
 
Firejo's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Redmond, WA
Posts: 1,228
My 2 cents.
I would implement a discrete start/stop signal or via comms to the drive and not rely strictly on the 4-20ma signal. While I do recognize the "sleep/wake" mode will deal with the lack of resolution effecting the low signal level (4mA) if you get a surge on the analog signal you could get a jump in the drive. If the discrete input is off then it won't matter what the analog signal is at, the drive won't start. Having said that I'm not a "drives" expert so I don't know what standard practice is but I use drives a lot in demo displays and if I had to deploy one in an application I would feel much more comfortable having a digital signal control the start/stop with the analog controlling the speed.
Again, just my two cents.
__________________
Go Hawks!!!
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DOL chnaged to PowerFlex 525 Issue lanester LIVE PLC Questions And Answers 3 March 28th, 2017 12:25 PM
PowerFlex 525 - Lobe Pump Flow PID Control freju LIVE PLC Questions And Answers 7 February 7th, 2017 08:55 AM
Simple way to program a lot of drilled holes?? neilfl LIVE PLC Questions And Answers 103 March 20th, 2012 10:23 AM
Help Rodter LIVE PLC Questions And Answers 18 April 24th, 2006 05:37 PM
how do I 'queue' machines using PLC & relays hickman LIVE PLC Questions And Answers 42 September 2nd, 2003 09:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:09 AM.


.