You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 17th, 2006, 08:41 AM   #1
apple
Member
Taiwan

apple is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Taipei
Posts: 24
[S5-155U CPU948]About PLC Communication Question.

Hi~Everyone!!
This is a simple sketch of our PLC structure.



About the PLC communication, I know between PLC1-1 and PLC1-2 can use IPC flags to communicate byte by byte via 923C (PLC2-1 and PLC2-2 is same).
But I don't understand how to communicate between PLC1 and PLC2 via CP143? And how to exchange data between PLC and HMI via CP143?
I know the special function about communication (OB200~OB205) from the 948 manual. But it just describe how to communication via 923C.

And if PLC2 sent a data to PLC1(the data is DB? DW?.....sorry,I don't know my PLC sent what? In the comment, it just say that is communication data from other PLC. ). How can I find the data in PLC1 and PLC2 ?? I guess the data has different name in PLC1 and PLC2......

Hope you can explain more detail about the PLC communication for me, and if I am wrong ,thanks your correction. Thank you , Thanks!!

Last edited by apple; July 17th, 2006 at 08:45 AM.
  Reply With Quote
Old July 18th, 2006, 01:27 PM   #2
parky
Member
United Kingdom

parky is offline
 
parky's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Midlands
Posts: 1,658
Its a long time ago now but if my memory is correct you configure send & rec blocks in 143, these are generally fixed but you could set up send & rx blocks of 255 words then in your code copy the registers with some king of header in the first ones i.e. the block it comes from & the block it's going to & using this info transfer from the received block into the DB parameterised in the header you create.

Not simple but did it a few years ago.
  Reply With Quote
Old July 20th, 2006, 05:07 AM   #3
apple
Member
Taiwan

apple is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Taipei
Posts: 24
Thanks!!
After I study more, I found maybe PLC communication with CP143 by DataBlock. Define the PLC and CP143 communication path first (Maybe use COM143.... I still study...). And PLC call FunctionBlock to do Data transmission. Just give the main parameter "SSNR" and "ANRS" to set CP143 address. Then PLC can communicate to each other via CP143 and store data in DB.
By the Way, this is ten years ago machine.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Communication on ethernet between AB PLC and Siemens PLC Chandrashekhar_basap LIVE PLC Questions And Answers 4 May 28th, 2006 03:03 PM
Plc to plc communication farooq mohd LIVE PLC Questions And Answers 1 January 20th, 2006 11:15 AM
Modicon PC0085 PLC communication? Ron71276 LIVE PLC Questions And Answers 1 December 8th, 2005 01:50 PM
Display PLC Communication status in RSView32 nirmal LIVE PLC Questions And Answers 2 April 9th, 2004 06:05 PM
Real World Problem Vietnam Bob LIVE PLC Questions And Answers 8 November 23rd, 2002 02:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.


.