You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 23rd, 2015, 01:15 PM   #1
sdanielracing
Member
United States

sdanielracing is offline
 
Join Date: Jan 2015
Location: CA
Posts: 2
Exclamation FactoryTalk View SE view 3 panel views in one computer?

Hi to everyone well this is my question.
I have a set up of 3 panelwiew enabled PC's (let's call them A B C) using FactoryTalk View SE , each of this is running its project on the LOCAL mode from a .CLI file, but it can also be run on FTVStudio as a local project meaning project is stored there itself and it runs its project client so the operators do their job.

And I got a computer (PC1) on the same network, this computer also has FactoryTalk View SE installed. So I want to be able to run (view and tap) the HMI projects hosted on A B C. All I want is to have the HMI clients on both ends (PC1, and A B or C) so that I can supervise (and maybe edit) all three PanelViews from my office.

Could someone help me out? A step by step guide would be awesome. I could even let you remote access if you were to help me out.

Thanks in advance.

EDIT: Forgot to tell all computers ABC and PC1 are on the same network.

Last edited by sdanielracing; January 23rd, 2015 at 01:21 PM. Reason: Add Info
  Reply With Quote
Old January 23rd, 2015, 08:18 PM   #2
arlenjacobs
Lifetime Supporting Member
Canada

arlenjacobs is offline
 
Join Date: Sep 2014
Location: Kelowna
Posts: 631
It might be easiest to use VNC. Install that as a server on the computers A B C, then use PC1 as the VNC client.

That will let you view what is running on the computers A B C, and you could control it. But I would caution against that during runtime as it will drive the operators crazy.

The other option would be to change to a FactoryTalk View SE distributed architecture.
  Reply With Quote
Old January 23rd, 2015, 11:52 PM   #3
sdanielracing
Member
United States

sdanielracing is offline
 
Join Date: Jan 2015
Location: CA
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by arlenjacobs View Post
It might be easiest to use VNC. Install that as a server on the computers A B C, then use PC1 as the VNC client.

That will let you view what is running on the computers A B C, and you could control it. But I would caution against that during runtime as it will drive the operators crazy.

The other option would be to change to a FactoryTalk View SE distributed architecture.
Thank you Arlen Jacobs!
Well the owner of the factory would prefer me to change the project from local to network but I don't really know how to... hahaha could you guide me?

The other option I would like to use is to backup my project to an apa file and install it to my office, I already did but i can't install it form pcA to pc1 do you know how to?
Does VNC has an option so if I turn off the machine it restarts the server automatically again?
  Reply With Quote
Old January 26th, 2015, 04:57 AM   #4
rdrast
Lifetime Supporting Member
United States

rdrast is offline
 
rdrast's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Carolina Lowcountry
Posts: 5,487
What version? I think 7 or 8 allows remote editing of SE-Standalone installations.
__________________
------------------------------------
How to ask questions the SMART Way!

Look First, Ask Second!

  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FactoryTalk View SE Numeric Input Background Color habadeer LIVE PLC Questions And Answers 7 August 27th, 2015 02:20 PM
FactoryTalk View SE View Client smohamed LIVE PLC Questions And Answers 11 June 14th, 2015 11:19 PM
Can't use Historical Trend in FactoryTalk View SE (Network) alpine LIVE PLC Questions And Answers 1 June 19th, 2014 03:01 PM
Ask for FactoryTalk View SE 7.0 download? ralab LIVE PLC Questions And Answers 19 February 25th, 2014 11:17 AM
FactoryTalk View SE with VBA code gcurtis LIVE PLC Questions And Answers 6 May 25th, 2012 08:25 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:38 AM.


.