You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old September 23rd, 2022, 04:32 PM   #1
AMarks95
Member
United States

AMarks95 is offline
 
Join Date: Jul 2018
Location: South Dakota
Posts: 102
Wonderware Window Import Tags "?d:" Prefix

Odd behavior from Wonderware when I imported a couple windows.

All the tags used on the windows already existed, but all of the tags came in with a "?d:" prefix. Why is this prefix added? How can I import without the prefix?
  Reply With Quote
Old September 23rd, 2022, 06:26 PM   #2
AMarks95
Member
United States

AMarks95 is offline
 
Join Date: Jul 2018
Location: South Dakota
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by AMarks95 View Post
Odd behavior from Wonderware when I imported a couple windows.

All the tags used on the windows already existed, but all of the tags came in with a "?d:" prefix. Why is this prefix added? How can I import without the prefix?
There is a checkbox when importing windows. Says something along the lines of "keep tag names instead of place holders". Basically, keeps the literal tags used, instead of replacing with place holders.
  Reply With Quote
Old September 23rd, 2022, 06:46 PM   #3
NetNathan
Lifetime Supporting Member
United States

NetNathan is offline
 
Join Date: Nov 2011
Location: Corona, CA
Posts: 2,069
Yes... when importing window you will see check box with something similar to "Retain existing tagnames" at bottom of import window, other wise it will use "placeholders" ahead of tagname as you have seen.
On the ones you have now... Select all the tags in the window and then do a Cntrl-E to edit all the tags, then you can just select "Convert" and it will remove the "?d:". Don't forget to also edit the window scripts.
oh yea... the d means discreet, i means integer and m means message for type of tag
__________________
****Control Freak****
Net is where I be and Nathan is me.
I have a condition called "The Knack".
https://www.youtube.com/watch?v=g8vHhgh6oM0&t=2s

Last edited by NetNathan; September 23rd, 2022 at 06:55 PM.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wonderware Intouch Tags shazad5444 LIVE PLC Questions And Answers 1 February 21st, 2020 06:44 AM
CompactLogix - Import new Tags while on-line? skyfox LIVE PLC Questions And Answers 1 November 22nd, 2019 06:39 AM
Adding/Organizing tags in Wonderware Historian zacslade LIVE PLC Questions And Answers 2 January 8th, 2019 05:22 PM
Tags import from Excel to Wonderware shriram07 LIVE PLC Questions And Answers 3 January 6th, 2014 10:14 AM
how to import tags into rsview32 from rslogix5k in batches? konney LIVE PLC Questions And Answers 2 December 24th, 2004 02:22 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:04 AM.


.