You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread September 15th, 2013, 10:32 PM   #1
mkeigwin
Member
United States

mkeigwin is offline
 
Join Date: Apr 2013
Location: Atlanta
Posts: 2
dl 205 260 on delay timmer ?

I have been working on this program for work all week end , and i have most of it working the way i need it to work , but i can't seem to figure this part out , it maybe easy or not , i don't know. still learning this new world of plc.

so what i am trying to do it is monitor a couple of motors current. when the motor amp draw get above 270 amps i need the infeed conveyors to turn off and stay off for say 30 sec or until amps have gone below the set # in v mem

i have been testing it with a temp probe and when the hi alarm closes all infeed conveyors turn off , but as soon as the temp goes below set point they comes back on , i have tried use = > < tmr cnt and can't seem to get any of them to say off of more then just a few sec.

the code

PLC 260

// Rung 1
// Address 0
ISG S0

// Rung 2
// Address 2
STR C170
AND C171
SET Y0

// Rung 3
// Address 5
STR C171
SET Y1

// Rung 4
// Address 7
STR Y1
TMR T0 K35

// Rung 5
// Address 11
STR T0
RST Y1
JMP S1

// Rung 6
// Address 14
ANLGIN K0 K1 K4 K0 V400

// Rung 7
// Address 52
STR SP1
ANSCL V400 K500 K0 V410

// Rung 8
// Address 79
STR SP0
LD K8400
OUT V7660
LDA O2000
OUT V7670

// Rung 9
// Address 84
SG S1

// Rung 10
// Address 86
STR SP1
HILOALB V2000 K850 C301 K800 C302 TA0 C0 TA0 C0

// Rung 11
// Address 150
STR C100
OR Y2
OR C500
ANDN C101
OUT Y2

// Rung 12
// Address 155
STR C102
OR Y3
OR C500
ANDN C103
SET Y3

// Rung 13
// Address 160
STR C104
OR Y5
OR C500
ANDN C105
SET Y5

// Rung 14
// Address 165
STR C301
RST Y2 Y5

// Rung 15
// Address 168
STR C301
ONDTMR T2 K300 B1.1

// Rung 16
// Address 196
STR B1.1
OUT C500

// Rung 17
// Address 199
END

// Rung 18
// Address 200
NOP


#BEGIN ELEMENT_DOC
"UB1","MCR","",""
"X0","power Switch","s2 to x0",""
"X1","Safty Relay","",""
"X2","","","Line 1 Pick Line OL"
"X3","","","Line 1 No1 OL"
"X4","","","Line 1 Ring Mill OL"
"Y0","","","MCR 1"
"Y1","","","Alarm Buzzer"
"Y2","","","Line 1 Hopper Run"
"Y3","","","Pick Line "
"Y4","","","Line 1 Pick Line "
"Y5","","","Line 1 No1 Conveyor "
"Y6","","","Line 1 Airlock "
"Y7","","","Line 1 No3 Conveyor "
"Y10","","","Line 1 Meterwheel "
"Y11","","","Line 1 Shaker motors"
"Y100","","","Line 1 Ring Mill "
"Y101","","","Line 1 Z box Fan Run"
"C1","","","Power Relay"
"C2","","","Line 1 Hopper Run"
"C3","","","Line 1 Pick Line Run"
"C4","","","Line 1 No1 Conveyor Run"
"C5","","","Line 1 Ring MIll 1 Run"
"C6","","","Line 1 No2 Conveyor"
"C7","","","Line 1 AirLock Run"
"C10","","","Line 1 Z Box Fan Run"
"C11","","","Line 1 No3 Conveyor Run"
"C12","","","Line 1 Metering Wheel Run"
"C13","","","Line 1 Shaker Motors"
"C100","Line 1 Hopper","","Run"
"C101","Hopper Stop","","Line 1"
"C102","Pick Line 1","","Run"
"C103","","","Pick Line Stop"
"C104","","","No1 Conveyor Run"
"C301","","","Hi Alarm Temp Bearing #1"
"S0","","","Start up Stage"
"S1","","","Line #1 Stage"
"T0","","","Timer 1 Warning Alarm"
"T1","","","Feed Delay "
"V2000","","","Bearing Temp Alarm"
"B1.1","","","Feed Delay"

#END
  Reply With Quote
Unread September 16th, 2013, 07:34 AM   #2
bernie_carlton
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

bernie_carlton is offline
 
bernie_carlton's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Yakima, Washington
Posts: 6,303
First - learn the memory layout of the DL260. You are using addresses that are writing into other addresses. The program looks like it is a lot of little trial rungs. Some contacts have no documentation. You Hi-Lo alarm is using the accumulated value of a timer as the compare point. And where is the value in V2000 (the input to the Hi-Lo alarm) coming from?. Your ONDTM's output (B1.1) is into the accumulated value for timer T1. B1.1 is actually the second bit of V1.
__________________
Controlling outputs is the PLC's way of getting its inputs to change.

www.thePLCguy.com
  Reply With Quote
Unread September 16th, 2013, 11:12 AM   #3
bernie_carlton
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

bernie_carlton is offline
 
bernie_carlton's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Yakima, Washington
Posts: 6,303
Attached is a modification of your program. Not how C501 latches on the 'overtemp' state until the timer is done and the reading is below the alarm state. But look at the other concerns I mentioned in my first reply.

PLC 260
// Rung 1
// Address 0
ISG S0
// Rung 2
// Address 2
STR C170
AND C171
SET Y0
// Rung 3
// Address 5
STR C171
SET Y1
// Rung 4
// Address 7
STR Y1
TMR T0 K35
// Rung 5
// Address 11
STR T0
RST Y1
JMP S1
// Rung 6
// Address 14
ANLGIN K0 K1 K4 K0 V400
// Rung 7
// Address 52
STR SP1
ANSCL V400 K500 K0 V410
// Rung 8
// Address 79
STR SP0
LD K8400
OUT V7660
LDA O2000
OUT V7670
// Rung 9
// Address 84
SG S1
// Rung 10
// Address 86
STR SP1
HILOALB V2000 K850 C301 K800 C302 TA0 C0 TA0 C0
// Rung 11
// Address 150
STR C100
OR Y2
OR C500
ANDN C101
ANDN C501
OUT Y2
// Rung 12
// Address 156
STR C102
OR Y3
OR C500
ANDN C103
ANDN C501
SET Y3
// Rung 13
// Address 162
STR C104
OR Y5
OR C500
ANDN C105
ANDN C501
SET Y5
// Rung 14
// Address 168
STR C301
STR C501
ANDN B1.1
ORSTR
RST Y2 Y5
OUT C501
// Rung 15
// Address 176
STR C301
OR C501
ONDTMR T2 K300 B1.1
// Rung 16
// Address 205
STR B1.1
OUT C500
// Rung 17
// Address 208
END
// Rung 18
// Address 209
NOP

#BEGIN ELEMENT_DOC
"UB1","MCR","",""
"X0","power Switch","s2 to x0",""
"X1","Safty Relay","",""
"X2","","","Line 1 Pick Line OL"
"X3","","","Line 1 No1 OL"
"X4","","","Line 1 Ring Mill OL"
"Y0","","","MCR 1"
"Y1","","","Alarm Buzzer"
"Y2","","","Line 1 Hopper Run"
"Y3","","","Pick Line"
"Y4","","","Line 1 Pick Line"
"Y5","","","Line 1 No1 Conveyor"
"Y6","","","Line 1 Airlock"
"Y7","","","Line 1 No3 Conveyor"
"Y10","","","Line 1 Meterwheel"
"Y11","","","Line 1 Shaker motors"
"Y100","","","Line 1 Ring Mill"
"Y101","","","Line 1 Z box Fan Run"
"C1","","","Power Relay"
"C2","","","Line 1 Hopper Run"
"C3","","","Line 1 Pick Line Run"
"C4","","","Line 1 No1 Conveyor Run"
"C5","","","Line 1 Ring MIll 1 Run"
"C6","","","Line 1 No2 Conveyor"
"C7","","","Line 1 AirLock Run"
"C10","","","Line 1 Z Box Fan Run"
"C11","","","Line 1 No3 Conveyor Run"
"C12","","","Line 1 Metering Wheel Run"
"C13","","","Line 1 Shaker Motors"
"C100","Line 1 Hopper","","Run"
"C101","Hopper Stop","","Line 1"
"C102","Pick Line 1","","Run"
"C103","","","Pick Line Stop"
"C104","","","No1 Conveyor Run"
"C301","","","Hi Alarm Temp Bearing #1"
"C501","Min Off Time","","Minimum Off Time Latch"
"S0","","","Start up Stage"
"S1","","","Line #1 Stage"
"T0","","","Timer 1 Warning Alarm"
"T1","","","Feed Delay"
"V2000","","","Bearing Temp Alarm"
"B1.1","","","Feed Delay"
#END
__________________
Controlling outputs is the PLC's way of getting its inputs to change.

www.thePLCguy.com

Last edited by bernie_carlton; September 16th, 2013 at 11:23 AM.
  Reply With Quote
Unread September 16th, 2013, 05:49 PM   #4
mkeigwin
Member
United States

mkeigwin is offline
 
Join Date: Apr 2013
Location: Atlanta
Posts: 2
thanks for the quick replie. i check out what you had sent and it works the way i need it to , but is there a way to have the conveyors come back on, i took out all the unneeded code to just work on what is need for now.

i was hopping this was a easy fix , being new to plc's i see that i have alot to learn. any more help i could realy use it. the line that i am working on does not have much but turn this on and when this happens turn this off , just a alot of motor starters. 2 big 400 hp motors that they want to see amps and when they get up to 270 amps turn off infeed conveyors to let motor clear it self out . then turn infeed back on again after so many sec. if motor starter trip turn itself off and so on. sound a alarm if any goes wrong. then post a alarm message on the hmi and send out a email to the sup. in charge at the time
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Omron Zen PLC - timmer delay - starter project JLBPEM LIVE PLC Questions And Answers 7 May 15th, 2013 05:46 AM
calculating delay times sacsac LIVE PLC Questions And Answers 4 June 10th, 2009 10:40 PM
PLC question - delay outputs muzikant5 LIVE PLC Questions And Answers 3 March 31st, 2009 03:03 AM
205 with 260 ooops! bbseay LIVE PLC Questions And Answers 15 May 10th, 2005 10:40 AM
1746-HSCE in Sequencer Mode glaverty LIVE PLC Questions And Answers 14 November 13th, 2002 11:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:05 AM.


.