You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 15th, 2017, 07:13 AM   #1
mohamed abd el raouf
Member
Egypt

mohamed abd el raouf is offline
 
Join Date: Mar 2017
Location: 6 October
Posts: 30
Exclamation Interview question !!!

i was in an interview and i got this question

what is pointer in S7-300 ?
what is it used for ?
can you do a simple project with it using ladder ?


my expression was

how can u do a number of 20 conveyor start/stop ?
i said i can do it with FC or FB but this will creat a DB for each and then call it in OB1
  Reply With Quote
Old July 15th, 2017, 08:33 AM   #2
cardosocea
Member
United Kingdom

cardosocea is offline
 
Join Date: Nov 2016
Location: London
Posts: 207
What is a pointer used for normally? To programmatically loop through data, in this case, it can be DBs, internal memory, peripheral memory, etc... there is also something to say about creating a pointer in Simatic which is anything but easy and I doubt anyone knows this by heart without a sheat sheet.

If the conveyors are controlled each by a separate PLC, you can multicast the command. You can broadcast as well, but it's not as elegant of a solution.
  Reply With Quote
Old July 15th, 2017, 11:32 AM   #3
mohamed abd el raouf
Member
Egypt

mohamed abd el raouf is offline
 
Join Date: Mar 2017
Location: 6 October
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by cardosocea View Post
What is a pointer used for normally? To programmatically loop through data, in this case, it can be DBs, internal memory, peripheral memory, etc... there is also something to say about creating a pointer in Simatic which is anything but easy and I doubt anyone knows this by heart without a sheat sheet.

If the conveyors are controlled each by a separate PLC, you can multicast the command. You can broadcast as well, but it's not as elegant of a solution.
i think i didn't get the answer
i can find pointer in FC and FB ( variable table - selection on data type )
and the answer of the conveyor i think my answer was good but he ask the question may be it's related to the pointer
  Reply With Quote
Old July 16th, 2017, 08:21 AM   #4
cardosocea
Member
United Kingdom

cardosocea is offline
 
Join Date: Nov 2016
Location: London
Posts: 207
Perhaps... although I don't think so.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interview question sparky64 LIVE PLC Questions And Answers 15 March 16th, 2011 08:47 AM
DH + Question kbradray LIVE PLC Questions And Answers 3 August 1st, 2008 01:02 PM
Integrator Business Question mjrx LIVE PLC Questions And Answers 3 April 12th, 2007 05:37 AM
How to Ask Questions The Smart Way Ken Roach LIVE PLC Questions And Answers 14 March 26th, 2007 08:12 AM
TROUBLESHOOTING METHODS? Interview question rook LIVE PLC Questions And Answers 25 February 12th, 2004 12:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:29 PM.


.