You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old September 25th, 2018, 06:13 AM   #16
504bloke
Lifetime Supporting Member
England

504bloke is offline
 
504bloke's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: West Ssx
Posts: 2,662
I need to know if its faulted / running etc - Simple things really

As said above, coded Thomas's suggestion and looks good so will try later this week as nothing blocked by password and my HMI can see all tags and db's so should be good to go.......
__________________
Regards

Dave



"When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity."
Albert Einstein (1879-1955)

Last edited by 504bloke; September 25th, 2018 at 06:16 AM.
  Reply With Quote
Old September 25th, 2018, 06:16 AM   #17
504bloke
Lifetime Supporting Member
England

504bloke is offline
 
504bloke's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: West Ssx
Posts: 2,662
Quote:
Originally Posted by cardosocea View Post
I didn't see the code, but any chance that they have a one fits all program?
I had that in the past and it seemed convoluted until you understood that changing bits in a couple of DB's configured the machine.
One in particular was a control station that had every single functionality configurable from DB's. The code made no sense whatsoever, until you read the configuration manual.
Yes it looks like one machine fits all scenario

Quote:
Originally Posted by cardosocea View Post
I can sort of understand this... is the code in SCL? You have to remember that Siemens guidelines tell you never to use M bits and they then put this functionality in M bits.
No they have used M bits Code is in FBD
__________________
Regards

Dave



"When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity."
Albert Einstein (1879-1955)
  Reply With Quote
Old September 25th, 2018, 06:57 AM   #18
cardosocea
Member
United Kingdom

cardosocea is offline
 
Join Date: Nov 2016
Location: Fields of corn
Posts: 1,116
Quote:
Originally Posted by 504bloke View Post
No they have used M bits Code is in FBD
SCL is fairly transferrable between brands. I was thinking that it would be a way to be sure to have those signals independent of PLC brand. FBD on the other hand isn't transferrable.

Using M bits is definitely not a good sign.

Good luck.
  Reply With Quote
Old September 26th, 2018, 07:50 AM   #19
504bloke
Lifetime Supporting Member
England

504bloke is offline
 
504bloke's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: West Ssx
Posts: 2,662
Quote:
Originally Posted by Thomas_v2 View Post
Neved did it this way, but you could try this:

You can use the "Value change" event on a variable from one Plc, and as event function use "SetTag" and set the variable in one Plc to the variable the other Plc.
As trigger variable you could use an integer which is incremented every 10 seconds or so in one Plc. Or use the variable which has to be transmitted itself as trigger, but sometimes you want to transmit the value from time to time eben when it not has changed.
Tried and Done -Works a treat - Thankyou
__________________
Regards

Dave



"When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity."
Albert Einstein (1879-1955)
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Panelview Plus Data Log File Transfer Dustin11H3 LIVE PLC Questions And Answers 19 August 3rd, 2017 02:44 AM
ControlLogix 3rd Party eds files AutomationPrimer LIVE PLC Questions And Answers 8 March 19th, 2015 09:18 AM
Exchange data in "large" Siemens S7 network Werner LIVE PLC Questions And Answers 4 May 26th, 2009 06:56 AM
Help with Profibus CPU315-2 DP Rafael Guedes LIVE PLC Questions And Answers 5 September 3rd, 2007 07:44 AM
Data transfer from PLC SIEMENS S7-300 to personal computer data transfer iv73nikolov LIVE PLC Questions And Answers 1 January 3rd, 2007 08:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:53 AM.


.