You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old November 30th, 2017, 07:56 AM   #1
jeffy
Member
New Zealand-Maori

jeffy is offline
 
Join Date: Jun 2010
Location: Auckland
Posts: 25
FactoryTalk Studio; no data in the datalog?

Hi there,
I'm running FactoryTalk View Studio V9 on Win 10 Pro (x64) system. I've got a strange problem with the datalogging and wonder if anyone's experienced the same? Any help and input will be appreciated. I was a heavy user of RSview32 and never had this before.

So i've set up a datamodel with 2 analog tags that are directly addressed to KepServer v5.19. The log file gets generated as expected when I start the datamodel and i know the analog values are valid because they're displaying on screen correctly. But when i open a copy of the .dat file in excel, the value column is empty. Also when i try to view data in a trend object with historical polling, nothing is displayed. However the trend appears when i choose real time data, but this is not what i want. I get the same result when i try this on FT running on a Windows 7 operating system too.

Any ideas anyone?
  Reply With Quote
Old December 6th, 2017, 12:28 PM   #2
jeffy
Member
New Zealand-Maori

jeffy is offline
 
Join Date: Jun 2010
Location: Auckland
Posts: 25
hello? has nobody ever had a similar issue?
  Reply With Quote
Old December 6th, 2017, 12:39 PM   #3
jkerekes
Member
United States

jkerekes is offline
 
jkerekes's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NJ
Posts: 2,126
Did you start the datalog model? Also you will need to use a Rockwell utility to read .dat files.
__________________
John
  Reply With Quote
Old December 6th, 2017, 11:43 PM   #4
jeffy
Member
New Zealand-Maori

jeffy is offline
 
Join Date: Jun 2010
Location: Auckland
Posts: 25
Hi John, yes i did start the data model as i've described.
  Reply With Quote
Old December 7th, 2017, 05:45 AM   #5
rdrast
Lifetime Supporting Member
United States

rdrast is offline
 
rdrast's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Carolina Lowcountry
Posts: 5,103
Try NOT using direct addressed tags. Use HMI tags instead.
FTView (Trash) has issues with direct tags in the datalogs (and issues with, well, everything else as well), in that it doesn't necessarily put them on scan.
__________________
------------------------------------
How to ask questions the SMART Way!

Look First, Ask Second!

  Reply With Quote
Old December 14th, 2017, 07:04 AM   #6
jeffy
Member
New Zealand-Maori

jeffy is offline
 
Join Date: Jun 2010
Location: Auckland
Posts: 25
Got it all going and working as per normal phew..., turned out to be a bleedin' window's DCOM related setting screwing things up.

I disagree with you Rdrast, overall FT is working quite nicely for me - apart from the above issue!
  Reply With Quote
Old December 14th, 2017, 08:05 AM   #7
rtgibson
Member
United Kingdom

rtgibson is offline
 
Join Date: May 2012
Location: Barnsley
Posts: 13
Jeffy can you give me details of what you changed in DCOM - I think I have a similar issue with FactoryTalk.

Thanks
  Reply With Quote
Old December 14th, 2017, 12:46 PM   #8
jeffy
Member
New Zealand-Maori

jeffy is offline
 
Join Date: Jun 2010
Location: Auckland
Posts: 25
On page 127 of the FTV9 SE installation guide (appendix F), there is a detailed description of how to rectify this particular problem... this DCOM issue also caused my derived tags and hmi tags to not work as well.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KEPServerEX 6 on Factorytalk studio keristos LIVE PLC Questions And Answers 0 September 6th, 2017 06:37 AM
Connecting Historian SE on one PC to FactoryTalk View Studio on another PC. MMMcLovin LIVE PLC Questions And Answers 18 March 14th, 2017 10:21 PM
Reading Studio 5000 DINT in FactoryTalk View Studio matt.smith LIVE PLC Questions And Answers 2 January 27th, 2017 06:37 AM
Loading .Pre in an array of timers? dginbuffalo LIVE PLC Questions And Answers 24 March 11th, 2016 06:44 PM
Saving Graphs data to file (FactoryTalk View Studio SE) AutomationNewbie LIVE PLC Questions And Answers 0 September 18th, 2014 11:14 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:27 PM.


.