You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread October 17th, 2019, 07:51 AM   #1
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 394
Effect of online change of K to J-Type thermocouple in 1769-L35E

Hi Friends,

A quick one please.
Can online changing of Thermocouple Type K to J (configuration change in 1769 IT6/A module) fault compactLogix 1769-L35E Processor.
  Reply With Quote
Unread October 17th, 2019, 08:38 AM   #2
mylespetro
Supporting Member
Canada

mylespetro is online now
 
mylespetro's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: NS
Posts: 168
I don't believe that it should cause a fault, I'm not 100% positive though. I would think that if it would definitely cause a fault, they would have it greyed out while online.
  Reply With Quote
Unread October 17th, 2019, 08:48 AM   #3
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 394
Quote:
Originally Posted by mylespetro View Post
I don't believe that it should cause a fault, I'm not 100% positive though. I would think that if it would definitely cause a fault, they would have it greyed out while online.
ok, thanks
  Reply With Quote
Unread October 17th, 2019, 09:19 AM   #4
drforsythe
Member
United States

drforsythe is offline
 
Join Date: Aug 2016
Location: Metro Detroit, Michigan
Posts: 71
It will not cause a fault. It will just change the live data that the channel is reading.
  Reply With Quote
Unread October 17th, 2019, 09:49 AM   #5
Aabeck
Member
United States

Aabeck is offline
 
Aabeck's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Detroit
Posts: 1,495
Are you considering this online change?

Or have you got a PLC fault after this change?
__________________
Never underestimate the quality of idiots that will be running your machines
http://aabeck.com
  Reply With Quote
Unread October 18th, 2019, 04:38 AM   #6
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 394
Quote:
Originally Posted by drforsythe View Post
It will not cause a fault. It will just change the live data that the channel is reading.
ok, Thanks and Regards
  Reply With Quote
Unread October 18th, 2019, 04:40 AM   #7
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 394
Quote:
Originally Posted by Aabeck View Post
Are you considering this online change?

Or have you got a PLC fault after this change?
I'm Considering it, as we temporally replaced a K-Type with J-Type pending when ordered K-Type will arrive.
  Reply With Quote
Unread October 19th, 2019, 09:20 AM   #8
g.mccormick
Lifetime Supporting Member
United States

g.mccormick is offline
 
Join Date: Jul 2012
Location: IN
Posts: 650
Quote:
Originally Posted by IdealDan View Post
I'm Considering it, as we temporally replaced a K-Type with J-Type pending when ordered K-Type will arrive.
I'm sure that you know this already, but be sure and change all of the wiring too. The thermocouple extension wire from thermocouple element to the analog input must be the same type as the thermocouple element. Otherwise errors can arise if the temperature of the screw terminal on the AI module is differerent than the temperature where the element connects to the extension wire.
  Reply With Quote
Unread October 19th, 2019, 12:40 PM   #9
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 394
Quote:
Originally Posted by g.mccormick View Post
I'm sure that you know this already, but be sure and change all of the wiring too. The thermocouple extension wire from thermocouple element to the analog input must be the same type as the thermocouple element. Otherwise errors can arise if the temperature of the screw terminal on the AI module is differerent than the temperature where the element connects to the extension wire.
Yes bro, you are correct.
We decided to wait for the K-Type since it's already procured.

I also observed that a Temperature reading on the HMI (Panel View Plus) is not corresponding with what is displayed on the SCADA (VijeoCitect), difference of about 5 degree Celsius.
WHAT COULD CAUSE THIS PLEASE?

Thanks in advance.
  Reply With Quote
Unread October 19th, 2019, 12:41 PM   #10
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 394
Quote:
Originally Posted by g.mccormick View Post
I'm sure that you know this already, but be sure and change all of the wiring too. The thermocouple extension wire from thermocouple element to the analog input must be the same type as the thermocouple element. Otherwise errors can arise if the temperature of the screw terminal on the AI module is differerent than the temperature where the element connects to the extension wire.
Yes bro, you are correct.
We decided to wait for the K-Type since it's already procured.

I also observed that a Temperature reading on the HMI (Panel View Plus) is not corresponding with what is displayed on the SCADA (VijeoCitect), difference of about 5 degree Celsius.
WHAT COULD CAUSE THIS PLEASE?

Thanks in advance.
  Reply With Quote
Unread October 19th, 2019, 02:46 PM   #11
Rob...
Supporting Member
United Kingdom

Rob... is online now
 
Join Date: Jul 2016
Location: Manchester
Posts: 270
Are they the same tag?
  Reply With Quote
Unread October 19th, 2019, 03:03 PM   #12
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 394
Quote:
Originally Posted by Rob... View Post
Are they the same tag?
Yes bro
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how change time type parameter to INT type esmaiel LIVE PLC Questions And Answers 0 August 19th, 2009 01:13 AM
thermocouple T type &water tempreture in chiler mo_eng LIVE PLC Questions And Answers 11 August 8th, 2008 06:20 PM
k type Thermocouple count range gururaj LIVE PLC Questions And Answers 2 February 26th, 2007 08:27 AM
CLX v.15 and User-Defined Data Type Online Edits n_lev LIVE PLC Questions And Answers 8 November 25th, 2006 11:15 AM
how to modify a constant type word online kodesh LIVE PLC Questions And Answers 0 October 11th, 2006 12:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:51 PM.


.