You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old August 11th, 2009, 03:19 AM   #61
cosmetric
Member
Turkey

cosmetric is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: Turkey
Posts: 2
Hello Friends,
I have a problem.
I have 512 kb S7 MMC and it does not work now.
I installed 512 kb img file from this site and tryed to write it to MMC card by using WinHex program but it is giving error by loading. it says "6716 sector did not find " something like that...

I saw that, in the phyisically sector numbers 6716 and logically sector numbers 6715...

now I dont know what I can do....
  Reply With Quote
Old August 11th, 2009, 05:03 AM   #62
TurpoUrpo
Lifetime Supporting Member
Finland

TurpoUrpo is offline
 
Join Date: May 2008
Location: Finland
Posts: 1,450
I would say it is broken. Is it old one? have you written to it many many times, has it been on use for long time in plc?
  Reply With Quote
Old August 11th, 2009, 05:09 AM   #63
cosmetric
Member
Turkey

cosmetric is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: Turkey
Posts: 2
No I purchased it new and for the first time I am using....
  Reply With Quote
Old August 11th, 2009, 07:58 AM   #64
jayc12155
Member
India

jayc12155 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bangalore
Posts: 50
Hi Jcarlos,Tischer,EKbist
The utility s7imgrd1 works.
Thanks,
  Reply With Quote
Old October 19th, 2009, 03:33 AM   #65
mehmetsadri
Member
Turkey

mehmetsadri is offline
 
Join Date: Oct 2009
Location: turkey
Posts: 1
not working link help me pls...
  Reply With Quote
Old October 30th, 2009, 08:21 AM   #66
Schtiel
Member
Norway

Schtiel is offline
 
Schtiel's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: West
Posts: 86
All links are OK
  Reply With Quote
Old November 16th, 2009, 04:36 AM   #67
muthu_buddy
Member
Singapore

muthu_buddy is offline
 
Join Date: Feb 2007
Location: Singapore
Posts: 17
4MB image file for S7imgWr

I accidentally formatted my 4MB Siemens MMC card and i want to restore it. I tried the WinHex but it prompts me to use the full version for writing any image file to the MMC. So alternatively i like to use the S7imgWr software. If anybody have the image file for 4MB MMC card for this S7imgWr s/w please share it with me.
my email id is: muthu_buddy@yahoo.com
  Reply With Quote
Old November 20th, 2009, 02:37 AM   #68
SjoerdNLD
Member
Netherlands

SjoerdNLD is offline
 
Join Date: Nov 2009
Location: Breda
Posts: 7
8mb 6es7953-8lp20-0aa0

Hello all,

See attached file, not my work, I could not find the original author. I did translate the text with google.
File contains S7img files for 128K, 2M, 512K, 64K and 8M for use with S7imgwr version 0.9.

However, I have a corrupted 8M card, but I can't restore it using winhex and the tischer 8M file, I've also tried S7imgwr using the 6ES7953-8LP11-0AA0 but no luck.

Does anyone have a file for the 6ES7953-8LP20-0AA0 8M card?

Thanks.
Attached Files
File Type: zip S7_MMC.zip (167.6 KB, 1348 views)
  Reply With Quote
Old December 2nd, 2009, 02:38 AM   #69
tischer
Member
Czech_Republic

tischer is offline
 
Join Date: Feb 2006
Location: Jablonec nad Nisou
Posts: 13
Hi,

there is no way to repair S7-MMC format by S7img.
To repair acidentaly FAT formated S7-MMC is only possible with sw. which is able to load and save true bit copy of MMC like WinHex.


a) read the original S7-MMC in 2 steps
1. http://www.tischer.cz/mmc1.jpg
2. http://www.tischer.cz/mmc2.jpg


64kB, 128kB img: http://www.tischer.cz/064KB.zip
512kB img: http://www.tischer.cz/512KB.zip
4MB img: http://www.tischer.cz/004MB.zip
8MB img: http://www.tischer.cz/008MB.zip


b) write the original image into failed MMC
3. http://www.tischer.cz/mmc4.jpg
4. http://www.tischer.cz/mmc5.jpg
dont you afraid if you receive the following notice
5. http://www.tischer.cz/mmc6.jpg


Petr
  Reply With Quote
Old December 16th, 2009, 09:19 AM   #70
SjoerdNLD
Member
Netherlands

SjoerdNLD is offline
 
Join Date: Nov 2009
Location: Breda
Posts: 7
8mb 6es7953-8lp20-0aa0

Hi Petr,

Thanks for your help, I already tried with the use of the screenshots, without luck.
But, now I took a better look.
It seems that it only works if you select a Physical Media in the select box for step 5.
That did the trick for me. I used winhex 15.4 SR-9
Now the card is operational again.
Thanks for your assistance!

Sjoerd
  Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 05:24 AM   #71
BIJEH
Member
Iran

BIJEH is offline
 
Join Date: Aug 2008
Location: ahwaz
Posts: 4
Hi every body
I have a problem using Float Data type in WinCC Flexible
When I read Data from PLC-S7-300 ,The data value multiplay in 1000(Data Type in PLC is real,And Data type in WinCC Flexible is Float)
I did'nt used scaling in WinCC Flexible
  Reply With Quote
Old February 3rd, 2010, 06:37 AM   #72
nonuke
Member
Portugal

nonuke is offline
 
nonuke's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location:
Posts: 840
OT.
you should start a new thread.
  Reply With Quote
Old March 27th, 2010, 10:58 PM   #73
dongran
Member
China

dongran is offline
 
dongran's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: shanghai
Posts: 5
I have heard S7img files can be directly converted into WLD files can then be opened in the STEP7 restore process STEP7 program, for the damaged PLC is the gospel, I have tried many times, but sometimes can not be converted, STEP7 report error message, Does the master which can be pointing the following?
Error code is: 33:277
  Reply With Quote
Old June 6th, 2010, 12:53 AM   #74
johneedw
Member
Jordan

johneedw is offline
 
Join Date: Oct 2009
Location: asia
Posts: 180
format a new mmc

Hello all,
please help me to the way to format a new MMC card to be ready to load the software for a Simatic C7-613 plc..the original card has fault, then i've bought a new one from the commerical markets and it must be formated using a siemens tools to be ready to download the software on it..waiting for help..
  Reply With Quote
Old June 6th, 2010, 01:20 AM   #75
moggie
Lifetime Supporting Member
England

moggie is offline
 
moggie's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Devon, England.
Posts: 607
http://support.automation.siemens.co...ew/en/21830996
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S7 Mmc Card Erwin Nußbaum LIVE PLC Questions And Answers 35 December 5th, 2014 06:20 AM
S7 300 Mmc marsu1821 LIVE PLC Questions And Answers 3 June 15th, 2010 06:43 AM
Siemens S5 and S7 Dual Masters for Profibus daveswerld LIVE PLC Questions And Answers 15 December 16th, 2008 02:15 AM
how to start work with CPU 315C-2DP and MMC RMA LIVE PLC Questions And Answers 5 November 23rd, 2005 01:41 PM
S7 Mmc reg LIVE PLC Questions And Answers 1 March 18th, 2005 07:50 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:07 PM.


.