You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old September 9th, 2011, 10:31 AM   #1
angi
Member
United States

angi is offline
 
Join Date: Jan 2010
Location: us
Posts: 360
AB DeviceNet problem

Hi guys
I just got a devicenet problem from my machine on the floor:
I could go on line with 1784-PCIDS to check all ADNs, but when I try to connect with different subnet,1734-ADN adapter, it would show me all devices in the subnet were missing. what is this problem, and how to fix it?


Thanks
  Reply With Quote
Old September 9th, 2011, 11:39 AM   #2
Ken Roach
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Ken Roach is online now
 
Ken Roach's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 14,187
I think that what you are describing is the inability to browse to a POINTbus through the 1734-ADN Adapter.

Remember that you typically have two DeviceNet configuration files when you deal with a 1734-ADN; the configuration where the 1734-ADN is an Adapter to the main controller's Scanner, and the configuration where the 1734-ADN is the Scanner for multiple POINT I/O modules.

If the POINTBus is damaged, or there is a power problem, certainly that might prevent you from browsing through it.

If you don't have the proper EDS file registered for the 1734-ADN, then RSLinx won't show you the [+] symbols to allow you to browse down through the 1734-ADN. Download and register the EDS files for the model and firmware of 1734-ADN you have installed.

What exactly is the problem being reported ? Are there any diagnostic LEDs that aren't solid green ? Any scrolling error messages on scanner devices ?
  Reply With Quote
Old September 9th, 2011, 11:49 AM   #3
angi
Member
United States

angi is offline
 
Join Date: Jan 2010
Location: us
Posts: 360
Thanks Ken
the error message come out when I try to go online with ADN is:
Device 00 had experenced a identity communication error. the LED on the adapter all ok.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please help!! PanelView 600 and AB MicroLogix 1200 communcation problem matt_zzz LIVE PLC Questions And Answers 8 July 13th, 2011 07:54 AM
AB SLC 5/05 Open Connections Problem SCADA_Dude LIVE PLC Questions And Answers 3 March 25th, 2009 08:28 PM
AB Simple DeviceNet addressing question? uptown47 LIVE PLC Questions And Answers 11 June 29th, 2008 09:23 AM
DeviceNet Linx problem R_C LIVE PLC Questions And Answers 8 July 26th, 2005 10:35 AM
AB Controllogix Devicenet Ascii Unregistered LIVE PLC Questions And Answers 2 June 15th, 2005 05:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:25 AM.


.