You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old November 7th, 2011, 11:40 PM   #1
bai
Member
China

bai is offline
 
Join Date: Nov 2011
Location: china
Posts: 2
FactoryTalk View Studio 6.1 SE Network Project, Display Component not save

Hello everyone. I use FactoryTalk SE 6.0 on windows 2008 server.
I have already set a new HMI server.When i set a new display ,the system show the message : the server 'test' in area 'RNA://$Global/test' is out of service .

please help me find out the problem.
  Reply With Quote
Old November 8th, 2011, 02:59 AM   #2
bai
Member
China

bai is offline
 
Join Date: Nov 2011
Location: china
Posts: 2
I test local is correct. Only remote can't save. The server'status is actived.
  Reply With Quote
Old June 12th, 2012, 04:23 PM   #3
slaw_dawg
Member
United States

slaw_dawg is offline
 
Join Date: Apr 2012
Location: Birmingham, AL
Posts: 4
I am having the same proplem. When I create/modify a display on a distributed SE application and click the save button, I get the error message "The server 'REHEAT' in area "RNA://$Global/<application name>/<area>' is out of service.

*note i omited the area name and application name out of this post, as it does identify the company I work for

However, if I do this by remoting into the Server, and creating/modifing a display/event/macro using studio, it takes, and no error message is displayed.

Any help? I have searched the Knowledgebase, and cannot find any articles that help. There are a few that reference this problem, but none that solves it.
  Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 04:41 PM   #4
slaw_dawg
Member
United States

slaw_dawg is offline
 
Join Date: Apr 2012
Location: Birmingham, AL
Posts: 4
Just an update in case anybody else runs into this problem.

I found a solution to the problem. Somehow, someway, the IIS user account on the server machine did not have access to the hmi projects directory. I noticed this when FT Diagnostics was showing that it was saving to local cache but was failing when saving to the hmi server.
  Reply With Quote
Old December 28th, 2012, 01:43 AM   #5
developer
Member
Russian Federation

developer is offline
 
Join Date: Dec 2012
Location: Russia
Posts: 1
The same problem (FactoryTalk SE 6.1 on windows server 2008 r2). It worked before server restart. I didn't do any changes on the server.
Thanks to slaw_dawg for pointing on IIS. I gave all permissions for IIS users to hmi projects directory, but it didn't work.
Then I changed the rule in IIS->Sites->RSViewSE->WebDAV Authoring Rules->Allow access to this content to: All users (instead of RSWebDAV). After that error disappeared.
May be it will be usefull for somebody.
  Reply With Quote
Old September 14th, 2018, 11:27 AM   #6
notausp
Member
Brazil

notausp is offline
 
Join Date: May 2016
Location: Americana
Posts: 16
I need Help!!!!
2 days and nothing here, I have 2 FTView Servers with redundancy and a Distributed Network topology. When I make changes to my opened project trough a program station, I can't save the changes remotely, only in local cache. Double check both servers and programming station: UAC, WebDav permissions, factorytalk directory, log on to factorytalk, windows firewall. Strange because sometimes (a few times) I can make it work by rebooting servers. But now, even waiting redundancy sync (active and standby) and all the above, it simply doesn't work.
I need help...can't find out a way. Have no access to AB techconnect 29305, 21966, 27214. Diagnostics says The Server ...in area RNA://$Global... is out of service
  Reply With Quote
Old September 18th, 2018, 01:05 PM   #7
notausp
Member
Brazil

notausp is offline
 
Join Date: May 2016
Location: Americana
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by notausp View Post
I need Help!!!!
2 days and nothing here, I have 2 FTView Servers with redundancy and a Distributed Network topology. When I make changes to my opened project trough a program station, I can't save the changes remotely, only in local cache. Double check both servers and programming station: UAC, WebDav permissions, factorytalk directory, log on to factorytalk, windows firewall. Strange because sometimes (a few times) I can make it work by rebooting servers. But now, even waiting redundancy sync (active and standby) and all the above, it simply doesn't work.
I need help...can't find out a way. Have no access to AB techconnect 29305, 21966, 27214. Diagnostics says The Server ...in area RNA://$Global... is out of service
I tryied 40564 technote, but didn't work. It says to verify HMI Projects folder permissions for Everyone user...but my permissions settings are ok.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rockwell FactoryTalk View SE V4 Schema fails mcummins LIVE PLC Questions And Answers 1 June 11th, 2010 09:06 AM
FT view SE Studio Import tags needs Vstudio mtariq_amin LIVE PLC Questions And Answers 1 February 11th, 2010 03:04 PM
factorytalk view se display on top option macgioo2 LIVE PLC Questions And Answers 1 January 20th, 2010 08:30 PM
AB FT View SE studio anhkhoi LIVE PLC Questions And Answers 5 August 23rd, 2009 02:26 PM
FactoryTalk View Studio (ME) display crash Krilun LIVE PLC Questions And Answers 1 December 2nd, 2008 08:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:29 AM.


.