You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old October 17th, 2020, 01:55 AM   #1
sultanahmed
Member
Pakistan

sultanahmed is offline
 
Join Date: Jul 2013
Location: home
Posts: 46
OB81 and baf backup voltage failure on central rack

Hi Every one,

I am working on S7-300 PLC and CPU is 315 2 DP 315-2af03-0ab0/ v1.2.

Total number of racks 3 (1 CPU with IM360 and others are IM361 used).

I am getting error OB81 and baf backup voltage failure on central rack

when i dig the error which says

The 24-V voltage supply

A battery

The complete backup

I refer to CPU Input Power 24V which is ok check with multimeter, i check battery which is 3.3v .

CPU suddenly comes on SF and after some time, sf removes automatically.

when CPU goes on SF dim red light blinks on IM360 module,i replace IM360 module but still same problem, i replace plane connector of CPU same problem.

Some times it shows batt fault but some times dont.

this fault occurs frequently in a day.

I am confused what will be problem?

Please Advise
  Reply With Quote
Old October 17th, 2020, 03:18 AM   #2
parky
Member
United Kingdom

parky is offline
 
parky's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Midlands
Posts: 2,367
From your description it sounds like the processor itself. as you are getting a number of different faults and you have changed the connectors, the only other possibility is the Power supply. It definitely sounds like hardware problem.
  Reply With Quote
Old October 19th, 2020, 04:32 AM   #3
hagos
Member
Sudan

hagos is offline
 
Join Date: Oct 2004
Location: Africa
Posts: 222
A question


Does the 315-2DP CPU have a battery?Because you mentioned that you checked the battery & found it 3.3V
  Reply With Quote
Old October 19th, 2020, 08:23 AM   #4
sigmadelta
Member
Canada

sigmadelta is offline
 
Join Date: Apr 2016
Location: From Canada - Living in Bulgaria
Posts: 1,545
Quote:
Originally Posted by hagos View Post
A question


Does the 315-2DP CPU have a battery?Because you mentioned that you checked the battery & found it 3.3V
The 6ES7315-2AF03-0AB0 or eariler CPUs have batteries.
Quote:
Some times it shows batt fault but some times dont.

this fault occurs frequently in a day.

I am confused what will be problem?

Please Advise
Replace the battery.
__________________
Automation Programmer
PLC / HMI / SCADA / SQL
New Systems, Modifications
System Upgrades & Conversions
Siemens EPROM & EEPROM Service
------------------------
Visit: contrologica.com
Email: info@contrologica.com
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:46 AM.


.