You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old November 23rd, 2022, 09:39 AM   #1
PLCNooooob
Member
United States

PLCNooooob is offline
 
Join Date: Nov 2022
Location: Louisiana
Posts: 1
Global Object Help

Good morning everyone! I have been searching for what feels like an eternity, trying to find a solution to my problem.

I am using FactoryTalk View Studio ME v. 12 and have a global object that I use to display values and other info from four different types of transmitters: pressure, level, temperature, and flow.

I have a series of box that become visible if certain parameters are met through the tags and the data all displays correctly and my animations all function as desired.

I currently am using 4 different global objects with different labels for each type of transmitter and I have been trying to find a way to have the text box display different text depending on the type of transmitter.

I am currently using two global parameters, #1 and #2. I will give examples of how I am using them.

#1 = PIT
#2 = 1001

My UDT is in the PLC as "PIT_1001" and so I reference the tags by "#1_#2" and my name for each display box uses literal strings "#1"-"#2" to generate the name "PIT-1001"

I have separate boxes labelled PALL, PAHH, PAH, and PAL and would like them to change to LALL / FALL / TALL, etc. if the value of #1 changes from PIT to LIT / TIT / FIT.

If anyone can come up with a way to help, I would appreciate it.
  Reply With Quote
Old November 23rd, 2022, 08:31 PM   #2
cwal61
Member
United States

cwal61 is offline
 
Join Date: Jan 2011
Location: NC
Posts: 1,223
Try a multi-state indicator instead of 4 boxes. Then write an expression to display the states.

If #1 = "PIT" Then 1 Else
If #1 = "LIT" Then 2 Else
If #1 = "TIT" Then 3 Else
If #1 = "FIT" Then 4 Else 0

Then Label each state as needed and leave 0 blank.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FTV Studio ME v12 - global object instances randomly stop updating nyanpasu LIVE PLC Questions And Answers 0 April 21st, 2021 12:14 PM
FactoryTalk View global object in a global object colemaj1 LIVE PLC Questions And Answers 4 January 3rd, 2018 09:51 PM
Error message IdealDan LIVE PLC Questions And Answers 7 December 11th, 2017 09:40 AM
Trying to upgrade Panelview to Plus Having Issues Fourdigger LIVE PLC Questions And Answers 1 March 26th, 2017 09:42 PM
FactoryTalkView SE (Network), global object with "Object Key" passed as parameters JPS_BPR LIVE PLC Questions And Answers 0 April 27th, 2011 12:18 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:17 AM.


.