You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 12th, 2022, 07:53 PM   #1
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 477
FactoryTalk View Site Edition

Hi Guys,

I have only worked with FactoryTalk View Machine Edition (HMI) and I have been longing to lay my hands on FactoryTalk View Site Edition,
Is there a demo version for SE?
I will appreciate if anyone amongst us here could be kind to help out on this, either demo version or old version just for Practice purposes only.
dan247humble@yahoo.com

I look forward to a support on this one.
Regards and thanks in advance
  Reply With Quote
Old May 13th, 2022, 04:22 AM   #2
cardosocea
Member
United Kingdom

cardosocea is offline
 
Join Date: Nov 2016
Location: Fields of corn
Posts: 2,075
Contact your AB representative... if they can't help you, download Ignition off of their website and remember that whenever you get to choose a SCADA platform.
  Reply With Quote
Old May 13th, 2022, 11:34 PM   #3
James Mcquade
Member
United States

James Mcquade is offline
 
Join Date: Oct 2007
Location: Nashville, Tennessee area
Posts: 3,361
we have a site edition and here is what i know.
the site edition is a pc with the factory talk software installed.
you can only modify the program on that terminal and you prevent others from using it while editing. my boss has been trying to figure out a way to get the application onto the laptop, no success yet.

i use the factory talk apps on my laptop to help me debug what is going on with the plc when it won't run. that's a big help. i cannot do this on the site edition when everyone else is using the terminal to get the machine running again.
We hate it, but it was necessary at the tie for a program we had to run.
we now have a better solution using the plc.
regards,
james
  Reply With Quote
Old May 15th, 2022, 02:32 AM   #4
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 477
Quote:
Originally Posted by James Mcquade View Post
we have a site edition and here is what i know.
the site edition is a pc with the factory talk software installed.
you can only modify the program on that terminal and you prevent others from using it while editing. my boss has been trying to figure out a way to get the application onto the laptop, no success yet.

i use the factory talk apps on my laptop to help me debug what is going on with the plc when it won't run. that's a big help. i cannot do this on the site edition when everyone else is using the terminal to get the machine running again.
We hate it, but it was necessary at the tie for a program we had to run.
we now have a better solution using the plc.
regards,
james
Really?
Does it not have Demo version?
Is it possible to Purchase an old version's License?
Are there signant differences between ME and SE?
  Reply With Quote
Old May 15th, 2022, 11:09 PM   #5
James Mcquade
Member
United States

James Mcquade is offline
 
Join Date: Oct 2007
Location: Nashville, Tennessee area
Posts: 3,361
there is a demo mode. it runs for 2 hours and reboots the pc.
the major difference between the machine edition and site edition is that the site edition is a pc. you cannot edit the application while others are using the terminal and they cannot use the terminal while you are editing the application.
we also haven't found a way to move the app from the pc to our laptop or another site edition terminal.
We hate the site edition and will fight to keep them out of the plant in the future. the machine edition applications is what i have on my laptop. i open the app and find the screen with the issue and look for the plc tag so i can go online with the plc and go to the issue. saves time if you are not the one who wrote the plc program.
james
  Reply With Quote
Old May 16th, 2022, 12:26 AM   #6
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 477
Quote:
Originally Posted by James Mcquade View Post
there is a demo mode. it runs for 2 hours and reboots the pc.
the major difference between the machine edition and site edition is that the site edition is a pc. you cannot edit the application while others are using the terminal and they cannot use the terminal while you are editing the application.
we also haven't found a way to move the app from the pc to our laptop or another site edition terminal.
We hate the site edition and will fight to keep them out of the plant in the future. the machine edition applications is what i have on my laptop. i open the app and find the screen with the issue and look for the plc tag so i can go online with the plc and go to the issue. saves time if you are not the one who wrote the plc program.
james
Thanks James, for that input.
  Reply With Quote
Old May 16th, 2022, 01:34 AM   #7
Ken Roach
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Ken Roach is offline
 
Ken Roach's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 16,623
Quote:
you can only modify the program on that terminal and you prevent others from using it while editing.
That is true of Machine Edition and of the "standalone" installation of Site Edition where the server and client are on the same PC (and if you haven't installed the Studio software elsewhere).

But FactoryTalk View Site Edition, when implemented as a client-server application (like Ignition is), allows you to edit applications on the HMI server while the clients are running. When the client closes and re-opens a display, the client gets updated and your operators see the changes.

For the actual original poster: get in touch with your local RA distributor if you want a demo of FactoryTalk View SE.
  Reply With Quote
Old May 16th, 2022, 09:33 AM   #8
Operaghost
Member
United States

Operaghost is offline
 
Operaghost's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Dallas, TX USA
Posts: 3,738
There's a whole lot going on here...

Quote:
Originally Posted by James Mcquade View Post
there is a demo mode. it runs for 2 hours and reboots the pc.
In my experience, the demo mode runs for two continuous hours and then the client shuts down. Not the computer itself. I seem to recall just restarting the client and the two hours started over. Unless something has changed in the latest version.

Quote:
Originally Posted by James Mcquade View Post
the major difference between the machine edition and site edition is that the site edition is a pc. you cannot edit the application while others are using the terminal and they cannot use the terminal while you are editing the application.
You can absolutely edit the screen while someone else is looking at it. Even with ME, if I were editing the display that has no effect on the terminal. But with ME you have to create a new runtime, download it, and load it before the operator would see the change. With SE, as Ken mentions, they can just navigate away to a different screen (closing the edited screen) and then come back to that display (reopening that display) and the changes are visible. If it is a Local application then of course you need to use the PC to make your edits. An operator wouldn't be able to use the same PC while you are editing. But that's the same for any computer/software. Two people can't simultaneously use the same PC.

Quote:
Originally Posted by James Mcquade View Post
we also haven't found a way to move the app from the pc to our laptop or another site edition terminal.
You say terminal, I assume you just mean PC. As you stated, ME uses a hardware terminal where SE is just software on a PC. To transfer an application, use the SE Application Manager and Backup your application. Take that backup to the other PC and use the same tool to Restore the application.

Quote:
Originally Posted by James Mcquade View Post
We hate the site edition and will fight to keep them out of the plant in the future.
Certainly understandable. Go with what works best for you. It just sounds like there is some bad information that got passed to you. Personally, I prefer SE to ME.

OG
__________________
I despise when people take random quotes and ascribe them to me - Julius Caesar

Last edited by Operaghost; May 16th, 2022 at 09:39 AM.
  Reply With Quote
Old May 16th, 2022, 11:12 AM   #9
BinderNut
Member
United States

BinderNut is offline
 
Join Date: Apr 2008
Location: ND
Posts: 59
I ditto what Ken and OG said. You can edit SE clients on the run. Just need to refresh the page/display after a change is made and saved.
Works very nice if your client machine has two monitors (or even one dummy display in addition to the display the client runs on), then you're not fighting with the operators over screen real estate while working on the screens.
Typically, I'll VNC onto the HMI machine and just pause my work if the operators need to interact with the screen...two people occasionally having mouse wars over one machine but it does work.

Last edited by BinderNut; May 16th, 2022 at 11:15 AM.
  Reply With Quote
Old May 16th, 2022, 11:58 AM   #10
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 477
Quote:
Originally Posted by Ken Roach View Post
That is true of Machine Edition and of the "standalone" installation of Site Edition where the server and client are on the same PC (and if you haven't installed the Studio software elsewhere).

But FactoryTalk View Site Edition, when implemented as a client-server application (like Ignition is), allows you to edit applications on the HMI server while the clients are running. When the client closes and re-opens a display, the client gets updated and your operators see the changes.

For the actual original poster: get in touch with your local RA distributor if you want a demo of FactoryTalk View SE.
Yes Bro, however, they may not attend to Personal requests aside business to business requests.
Can anyone here help me with the SE Demo version please?
I'm willing to pay!
dan247humble@yahoo.com
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to connect serial port barcode scanner into factory talk view studio site edition kmrengan Practice Posting Here 1 April 14th, 2019 02:18 PM
Backup Factory Talk View Site Edition (Network) Iangwf LIVE PLC Questions And Answers 4 June 6th, 2018 04:22 PM
Hi everyone, I'm new to this forum Padraic LIVE PLC Questions And Answers 225 May 11th, 2015 07:00 PM
FT View SE Editing Without License Mark Cole LIVE PLC Questions And Answers 9 November 22nd, 2014 09:03 AM
FACTORYTALK View site Edition 6.0 nguyenmauhien08118 LIVE PLC Questions And Answers 0 March 18th, 2012 05:20 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:16 PM.


.