You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 20th, 2020, 01:12 AM   #1
roxtech
Member
Pakistan

roxtech is offline
 
Join Date: Mar 2008
Location: Township Lahore
Posts: 195
Question Siemens HMI communication on ethernet

Hi,
I have Siemens HMI 6AV6643-0CD01-1AX1 with Ethernet port but connected with Siemens PLC S7 314C 2DP on MPI port. Let me know can i get PLC data on Ethernet through HMI?
Best Regards,
__________________
Zahid Ali Khan.

Rox Tech Engineering.
Township Lahore,
Pakistan.
cell# 0092-300 4608350
URL:- www.roxtecheng.com
  Reply With Quote
Old January 20th, 2020, 02:14 AM   #2
sigmadelta
Member
Canada

sigmadelta is offline
 
Join Date: Apr 2016
Location: From Canada - Living in Bulgaria
Posts: 1,463
See the link below. The option you are looking for is SmartAccess.

https://support.industry.siemens.com...dti=0&lc=en-WW
__________________
Automation Programmer
PLC / HMI / SCADA / SQL
New Systems, Modifications
System Upgrades & Conversions
Siemens EPROM & EEPROM Service
------------------------
Visit: contrologica.com
Email: info@contrologica.com
  Reply With Quote
Old January 20th, 2020, 04:28 AM   #3
JesperMP
Lifetime Supporting Member + Moderator
Denmark

JesperMP is offline
 
JesperMP's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Copenhagen.
Posts: 14,295
What exactly do you mean by "get PLC data" ?
__________________
Jesper
See my profile interests for Q&A
  Reply With Quote
Old January 21st, 2020, 01:11 AM   #4
roxtech
Member
Pakistan

roxtech is offline
 
Join Date: Mar 2008
Location: Township Lahore
Posts: 195
Quote:
Originally Posted by JesperMP View Post
What exactly do you mean by "get PLC data" ?
Dear Jesper,
I want to make historical trend and other fault events on another PC.My different PLC are already connected with Ethernet. This machine have not Ethernet support PLC.I have option to use HMI Ethernet port.
Best Regards,
__________________
Zahid Ali Khan.

Rox Tech Engineering.
Township Lahore,
Pakistan.
cell# 0092-300 4608350
URL:- www.roxtecheng.com
  Reply With Quote
Old January 21st, 2020, 03:37 AM   #5
sigmadelta
Member
Canada

sigmadelta is offline
 
Join Date: Apr 2016
Location: From Canada - Living in Bulgaria
Posts: 1,463
If you can't put an Ethernet module in the PLC, you can get something like this:

IBH Link S7++ HS

https://www.ibhsoftec.com/epages/634...Products/20268
__________________
Automation Programmer
PLC / HMI / SCADA / SQL
New Systems, Modifications
System Upgrades & Conversions
Siemens EPROM & EEPROM Service
------------------------
Visit: contrologica.com
Email: info@contrologica.com
  Reply With Quote
Old January 21st, 2020, 08:47 AM   #6
mk42
Member
United States

mk42 is offline
 
Join Date: Jun 2013
Location: MI
Posts: 2,439
It might depend slightly what version of WinCC you are using to program the (obsolete) panel you listed, but the I've seen Multi-panels and Comfort panels with a variety of options to make the tags available to other systems: HTTP, OPC, etc.
Not sure at the OP level, though. Sm@rtAccess is the feature to look for, I think, probably under runtime settings.
  Reply With Quote
Old January 22nd, 2020, 12:22 PM   #7
JesperMP
Lifetime Supporting Member + Moderator
Denmark

JesperMP is offline
 
JesperMP's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Copenhagen.
Posts: 14,295
If the PC application to make trends is WinCc flexible PC RT, then the PC HMI can get the tags from the MP panel via HTTP.

The MP can also be an OPC server. But it is OPC XML which is not very common. Should also be low performance.
__________________
Jesper
See my profile interests for Q&A
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
On Logix5000 system, why there are two or more Ethernet cards on the same rack? wendaiyu LIVE PLC Questions And Answers 17 April 24th, 2016 10:18 PM
Siemens 315-2 PN/DP ethernet communication to a marquee stclerw LIVE PLC Questions And Answers 4 May 24th, 2011 01:48 PM
Wincc Flex comm interface Ethernet VS HMI IE JOLTRON LIVE PLC Questions And Answers 8 April 25th, 2011 12:29 PM
S7-315 and Siemens MP 377 HMI Comms problems smakdown61 LIVE PLC Questions And Answers 4 December 3rd, 2010 09:13 AM
Siemens S7 400 Ethernet Communication Problem TimC LIVE PLC Questions And Answers 3 May 1st, 2006 04:30 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:06 AM.


.