You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 19th, 2021, 12:45 AM   #1
downriver_bob
Member
Australia

downriver_bob is offline
 
Join Date: Nov 2017
Location: Gundagai
Posts: 17
Citect dual monitor page can be changed on one monitor only

Hi Guys,

The title basically says it all. We had a PC failure last week and after having the backup restored, and getting all the config correct again the one last thing remaining is while Citect will display on both monitors and control works on both monitors, when trying to change page on either monitor, only the primary will change.

So, the primary can display whatever page you choose, but the second monitor is only showing the startup page. If you try to navigate to a different page, it changes the primary monitor instead.

Any help much appreciated
  Reply With Quote
Old January 19th, 2021, 03:17 AM   #2
tragically1969
Member
United Kingdom

tragically1969 is offline
 
Join Date: Jun 2007
Location: uk
Posts: 1,507
Quote:
Originally Posted by downriver_bob View Post
Hi Guys,

The title basically says it all. We had a PC failure last week and after having the backup restored, and getting all the config correct again the one last thing remaining is while Citect will display on both monitors and control works on both monitors, when trying to change page on either monitor, only the primary will change.

So, the primary can display whatever page you choose, but the second monitor is only showing the startup page. If you try to navigate to a different page, it changes the primary monitor instead.

Any help much appreciated
If the machine failed the ini file may not have been in the backup that was restored, have you setup the Citect.ini parameter to enable Multimonitors ?

[MultiMonitors]Monitors
Indicates the number of monitors configured for the project.
Note: This parameter is ignored if the ScreenProfile parameter is used.
Allowable Values: 1 to 8.
Default Value: 1
  Reply With Quote
Old January 19th, 2021, 03:21 AM   #3
downriver_bob
Member
Australia

downriver_bob is offline
 
Join Date: Nov 2017
Location: Gundagai
Posts: 17
Yes, I have checked over that. It is using a screen profile, and it is set up with 2 monitors.

Everything loads up and works fine, except when trying to change page on the secondary monitor. Whatever page is navigated to on the second monitor changes on the primary instead
  Reply With Quote
Old January 19th, 2021, 03:58 AM   #4
ianingram
Lifetime Supporting Member
Australia

ianingram is offline
 
Join Date: Apr 2002
Location: Newcastle
Posts: 433
Hi,


I am sorry that I can't offer an easy solution - only chipping in here to say that I have seen this occur before.

We had a Citect project that was first developed around 2007, I think using version 7.2. Initially it started with one monitor.

Over the years it was further expanded and developed until it eventually ended up with 4 monitors. We then had a failure of the computer, so when the project was restored to a new computer running the latest version, we experienced the problem that you described.

After talking to Citect support, they couldn't come up with an easy solution - their suggestion was that as our pages were based on old templates, we would have to change each page to a new template. At the time, this was considered a lot of work, and as such it was never carried out.
  Reply With Quote
Old January 19th, 2021, 07:03 PM   #5
downriver_bob
Member
Australia

downriver_bob is offline
 
Join Date: Nov 2017
Location: Gundagai
Posts: 17
Thanks for the reply, it doesn't fill with me with a great amount of confidence. It sounds very similar to my situation, although the Citect version is the same on the new and old PC's.
Hopefully someone has some idea as to what is going on here
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Citect Vs WinCC - Long Doug_Adam LIVE PLC Questions And Answers 22 October 3rd, 2014 01:56 PM
Citect #COM & KE500 Driver cavediver LIVE PLC Questions And Answers 9 July 12th, 2007 07:42 PM
ADAVANTECH Visidaq & Citect vinitch LIVE PLC Questions And Answers 0 June 14th, 2007 08:31 AM
Citect SCADA and ControlLogix PhilipW LIVE PLC Questions And Answers 2 June 25th, 2005 07:51 PM
Citect ODBC error - help? RoTaTech LIVE PLC Questions And Answers 12 February 14th, 2004 07:28 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:49 AM.


.