You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old February 27th, 2008, 09:03 AM   #1
uptown47
Lifetime Supporting Member
United Kingdom

uptown47 is offline
 
Join Date: Feb 2008
Location: Over there, next to those boxes
Posts: 1,142
What analogue input card do I need (Siemens 300)?

Hi all

I'm going to be wiring up a transducer that has the following connections:
Pin 1: Not Used
Pin 2: 0V
Pin 3: 10..0V
Pin 4: Not Used
Pin 5: 0..10V
Pin 6: GND
Pin 7: +24V
Pin 8: Not Used

I am wanting to use the 0..10V output and run it back to a Siemens 300 series PLC. There is room on the PLC rack for an analogue card but I've no idea which card I would need. I've had a look through the hardware catalogue within Simatic Manager but still not sure what I should be ordering.

I want to use the 0..10V output from the transducer. I'm assuming (although correct me if I'm wrong) that the analogue cards come with 4 terminals. 2 for signal and 2 for power? Or do the analogue cards just have 2 terminals for the 0..10V and this transducer will need a separate power supply?

Also, which analogue cards are for 0..10V or do you just set them up in the software?

Does anyone know about these cards enough to advise me on what card would be suitable. I'm unfamiliar with the analogue side of things (among lots of other things!!)

Many thanks for any help you can give me

  Reply With Quote
Old February 27th, 2008, 11:25 AM   #2
yaseen3737
Member
United Arab Emirates

yaseen3737 is offline
 
yaseen3737's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: U.A.E
Posts: 9
You can use 6ES7 331-7KF01-0AB0 card, wich has 4 channel analog inputs. The inputs are jumper configured for 0..20, 4..20ma or volatage range of 1000mv to 10V. The iput selction to be configured in the software also.
The transducer you are using needs to be powered up with external 24volts power supply.The ground of the transducer and that of input card to be same.
There are many more cards available, you can see them in the Simatic manager and then later you can download the spec sheets for these cards from siemens web.
Hope this helps
regards.
  Reply With Quote
Old February 27th, 2008, 11:39 AM   #3
uptown47
Lifetime Supporting Member
United Kingdom

uptown47 is offline
 
Join Date: Feb 2008
Location: Over there, next to those boxes
Posts: 1,142
Yaseen, I didn't realise that the input cards are 'jumpered' so that you can select 4..20mA or 0..10V

Thanks for the info and the card number

Much appreciated

  Reply With Quote
Old February 27th, 2008, 11:48 AM   #4
yaseen3737
Member
United Arab Emirates

yaseen3737 is offline
 
yaseen3737's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: U.A.E
Posts: 9
Yes there is a square jumper for various input selections. But many times i have used different inputs without changing the jumper position, by only changing the settings in software it works, i do not know if this jumper realy makes any difference, but its always better to follow the manufacturers recomendations.
good luck
  Reply With Quote
Old February 27th, 2008, 12:56 PM   #5
uptown47
Lifetime Supporting Member
United Kingdom

uptown47 is offline
 
Join Date: Feb 2008
Location: Over there, next to those boxes
Posts: 1,142
Thanks again yaseen... will have a play around when I get the card.

Cheers

  Reply With Quote
Old February 11th, 2012, 11:51 AM   #6
khansuleman77
Member
Pakistan

khansuleman77 is offline
 
Join Date: Feb 2012
Location: Peshawar
Posts: 1
need analog input output card

hello
i need analg input output card for siemens s7 222 plc.
urgently i need it. please contact me
khansuleman77@gmail.com
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Analogue input ADC vlad.colesnic LIVE PLC Questions And Answers 2 June 25th, 2007 08:44 AM
PanelView 300 ATA Memory Card bomb3rman LIVE PLC Questions And Answers 5 May 23rd, 2007 11:06 PM
Mitsubishi Q68ADI Analog Input Card tgoulding LIVE PLC Questions And Answers 6 December 21st, 2005 05:18 AM
Starting / Stoping a Siemens CP343-5 card Borte LIVE PLC Questions And Answers 13 September 28th, 2005 07:49 PM
AB PLC analog input card 1771 IFE diribarren LIVE PLC Questions And Answers 13 May 9th, 2003 11:40 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:29 AM.


.