You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 11th, 2019, 12:05 PM   #1
jaygrim
Member
Canada

jaygrim is offline
 
Join Date: Jul 2019
Location: Quebec
Posts: 1
Kinetix 5500 digital input

Hi,
My question is about the digital input on the Kinetix 5500.

Is there a way to trigger a repetitive precise movement by using a proximity sensor.

In my context, I'm using a servo that moves 350 increments per minute and I don't want to lose time because of the latency of the ethernet communication and the proccessing.

I know that I can wire my sensor through an input of my PLC, process it and output it to my drive after that. But is there a way to do it witout passing in the PLC

The servo does the same incremental movement again and again. (no complex positionning)

I consider myself as beginner in PLC programming.
Thanks in advance

JG
  Reply With Quote
Old July 11th, 2019, 12:20 PM   #2
kekrahulik
Member
United States

kekrahulik is offline
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lancaster,pa
Posts: 316
A couple options....
You can wire a prox to the digital input and use the inputStatus bit the same way you would use a PLC input. You will have similar delays to using a standard PLC input because the drive needs to see it and then report the status back to the PLC via Ethernet.

I think the answer that ou are looking for is....You can use that servo input as a high speed registration input. You will need to use an MAR (Motion Arm) instruction to arm the registration input. When the servo sees the input trigger (MAR instruction .PC bit true), it will record the exact time and servo position. You can use those values (typically the RegistrationPosition) to calculate required moves etc.

From a pure time perspective, you can also wire your prox to a Controllogix High Speed Input card. It will give you the exact time that the prox changed state.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
connecting analog sensor to digital input kenny_Powers LIVE PLC Questions And Answers 14 February 20th, 2017 03:56 PM
Digital offset on analog input wildcatherder LIVE PLC Questions And Answers 5 December 22nd, 2016 03:36 PM
Analog Input used as digital input DarrenBSCI LIVE PLC Questions And Answers 3 September 25th, 2016 11:12 PM
Compactlogix and Kinetix 5500 Drives oldnerd LIVE PLC Questions And Answers 6 April 23rd, 2015 09:14 AM
SCL - Load digital input image into an array nettogrisen LIVE PLC Questions And Answers 17 June 17th, 2009 04:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:58 AM.


.