You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread July 11th, 2019, 02:02 PM   #1
JPNoyola
Member
United States

JPNoyola is offline
 
Join Date: Jul 2019
Location: Nomad
Posts: 1
Studio 5000 UI

So, I've started working on projects that are using Studio v30 and above. The UI has been changed and while most apparent changes are just aesthetic I really miss stuff like being able to switch through routine tabs with ctrl+pgup/dn and having ctrl+tab switch only between tags, xref, and the like.

Does anyone know if there is any way to change those hotkey mappings? Or the UI in general for that matter? As far as I know I can only change the editor window's colors.
  Reply With Quote
Unread July 12th, 2019, 07:21 AM   #2
gclshortt
Member
Canada

gclshortt is offline
 
gclshortt's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Cobourg
Posts: 2,904
http://www.plctalk.net/qanda/showthread.php?t=93742

The above thread may help you out with additional links.
I do not believe that these hotkeys can be re-mapped.

Regards,
__________________
Garry
https://www.accautomation.ca
Connect with us on Facebook: facebook.com/accautomation/
  Reply With Quote
Unread July 12th, 2019, 08:43 AM   #3
diat150
Lifetime Supporting Member
United States

diat150 is offline
 
Join Date: Mar 2006
Location: Louisiana
Posts: 1,306
Quote:
Originally Posted by JPNoyola View Post
So, I've started working on projects that are using Studio v30 and above. The UI has been changed and while most apparent changes are just aesthetic I really miss stuff like being able to switch through routine tabs with ctrl+pgup/dn and having ctrl+tab switch only between tags, xref, and the like.

Does anyone know if there is any way to change those hotkey mappings? Or the UI in general for that matter? As far as I know I can only change the editor window's colors.



yeah it sucks. its like they are trying to make a a formerly great package(logix 5k and studio 5k) into a terrible one(Proficy).
  Reply With Quote
Unread July 12th, 2019, 09:48 AM   #4
mbartoli
Member
United States

mbartoli is offline
 
Join Date: Sep 2007
Location: Cape Canaveral, FL
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by diat150 View Post
yeah it sucks. its like they are trying to make a a formerly great package(logix 5k and studio 5k) into a terrible one(Proficy).
Wow! I know that Proficy ME has its shortcomings, but I really didn't consider it terrible! Used them both, and had my share of issues with both. All depends on what you are used to, I guess...
__________________
Mark

Those who say it cannot be done shouldn't interrupt the people doing it.
  Reply With Quote
Unread July 13th, 2019, 10:07 AM   #5
PreLC
Member
United States

PreLC is offline
 
PreLC's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: Mars
Posts: 45
I use AHK To make my own keys. It works most of the times, and you can even set it up so it's eligible for non-fullscreen windows.
__________________
Ask not what your PLC can do for you, ask what you can do for your PLC.
  Reply With Quote
Unread July 13th, 2019, 11:47 AM   #6
BachPhi
Member
United States

BachPhi is offline
 
Join Date: Dec 2007
Location: Los Alamos
Posts: 333
Quote:
Originally Posted by JPNoyola View Post
... ctrl+tab switch only between tags, xref, and the like.

.
NOT true! V32. CTRL+TAB does switch between routines.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Studio 5000 v31.00.00 - Anomaly with View Designer v2/v3 Geospark LIVE PLC Questions And Answers 1 November 19th, 2018 05:32 PM
RSLogix & Studio 5000 shazad5444 LIVE PLC Questions And Answers 3 September 11th, 2016 11:05 AM
Studio 5000 logix Designer CliveBaker LIVE PLC Questions And Answers 2 April 11th, 2016 02:31 PM
New guy here, question about 1756-L72 and studio 5000 Jasondelane LIVE PLC Questions And Answers 8 March 12th, 2015 04:10 PM
RSLogix 5000 V15 Features Samneggs LIVE PLC Questions And Answers 18 April 20th, 2006 05:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:37 AM.


.