You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 10th, 2019, 02:04 PM   #1
Tronador
Member
Canada

Tronador is offline
 
Join Date: Jul 2019
Location: Quebec
Posts: 2
Stumped. DL06 Address "B"

Anybody have any info on the address prefix "B" used on the DL06 units?

I am working with 4 Direct Logic DL06 units (D0-06AR) connected to each other via ethernet on ECOM-100 cards. Some of these units are also configured with extra modules, analog input (F0-4AR2DA-1) and thermocoupler (F0-04THM). I have been tasked with understanding what an existing program is designed to do and I am stumped by some of the addressing. Within the code, Each PLC program uses multiple addresses using a "B" prefix as well as a number with a decimal. For example: B3000.0, B3000.1, B3000.2, B3200.1, B3200.2, etc.) I cannot find the standard use for this B address anywhere in the main manual or those for the expansion modules.

Anybody ever seen this used before?

Thanks in advance.
  Reply With Quote
Old July 10th, 2019, 02:21 PM   #2
bernie_carlton
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

bernie_carlton is offline
 
bernie_carlton's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Yakima, Washington
Posts: 6,287
This allows individual bit addressing with a normal 'V' word. For example B3000.0 addresses the lowest bit of V3000. In the DL06 manual search for Bit-Of-Word instructions.
__________________
Controlling outputs is the PLC's way of getting its inputs to change.

www.thePLCguy.com

Last edited by bernie_carlton; July 10th, 2019 at 02:26 PM.
  Reply With Quote
Old July 11th, 2019, 08:03 AM   #3
Tronador
Member
Canada

Tronador is offline
 
Join Date: Jul 2019
Location: Quebec
Posts: 2
Yes, this makes sense, and I've found the references to bit-of-word in the manual. Thank you for your assistance, Bernie!
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to set up Controlnet address on Rob R-J3i? wendaiyu LIVE PLC Questions And Answers 4 April 17th, 2016 01:34 PM
indirect addressing jjm LIVE PLC Questions And Answers 34 November 14th, 2014 09:43 PM
dl 205 260 on delay timmer ? mkeigwin LIVE PLC Questions And Answers 3 September 16th, 2013 04:49 PM
2 hour oven batch kevin91172 LIVE PLC Questions And Answers 7 November 4th, 2007 08:32 PM
Indexed addressing shahn4 LIVE PLC Questions And Answers 6 May 5th, 2003 02:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:37 PM.


.