You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old June 9th, 2017, 12:10 PM   #1
phuz
Member
United States

phuz is offline
 
Join Date: Jun 2008
Location: Mohnton, PA
Posts: 764
Accessing FactoryTalk View SE object properties on different screens

Is there a way to access properties of vba-exposed objects on other screens?
For example, if I click a button on screen "MAIN", does SE allow us to make object.visible = false on screen "TEST" ?

I've looked through all the properties/methods, and don't see anything, and nothing is mentioned in the help files.
  Reply With Quote
Old June 9th, 2017, 01:38 PM   #2
nhatsen
Member
Venezuela

nhatsen is offline
 
Join Date: Oct 2010
Location: Argentina
Posts: 671
Quote:
Originally Posted by phuz View Post
For example, if I click a button on screen "MAIN", does SE allow us to make object.visible = false on screen "TEST" ?
Try this code inside the released event of the button:

Code:
Dim myObject As ObjectTypeHere
Set myObject = Me.Application.LoadedDisplays("TEST").Elements("ObjectNameHere")
myObject.Visible = False
You'd need to add some code to avoid a runtime error if TEST is not displayed or if the object doesn't exist in TEST.
__________________
"If you can't solve a problem, then there is an easier problem you can solve: find it." (George Pólya)
  Reply With Quote
Old June 9th, 2017, 01:45 PM   #3
phuz
Member
United States

phuz is offline
 
Join Date: Jun 2008
Location: Mohnton, PA
Posts: 764
Thanks for that. That clears up that one issue, but we discovered another one.
We created a dedicated graphic as a menu bar which resides up top (1920x55). It's display type is "On Top" but when clicking any of the buttons, which load displays, the nav bar disappears. The reason the NAV bar is being done on a separate graphic vs. global displays is for other reasons.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FactoryTalk View SE and ODBC swphillips LIVE PLC Questions And Answers 18 September 10th, 2018 01:18 AM
FactoryTalk view SE questions Kalagaraz LIVE PLC Questions And Answers 9 June 1st, 2017 11:47 AM
Right Click Event FactoryTalk View SE zacslade LIVE PLC Questions And Answers 2 October 23rd, 2015 11:01 AM
FactoryTalk View SE with Proficy Historian Gman22 LIVE PLC Questions And Answers 1 August 15th, 2013 04:52 AM
Running FactoryTalk View SE V5.0 to work with FactoryTalk Service Platform 2.40 ? alpine LIVE PLC Questions And Answers 15 December 15th, 2011 06:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:12 AM.


.