You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 1st, 2020, 03:27 PM   #1
cncsparky
Member
United States

cncsparky is offline
 
Join Date: Dec 2014
Location: Ks
Posts: 74
Question Message path help

Thanks for any help! I can usually figure these out, but after an hour of misses I don't have any more tricks up my sleeve. I've read some great tips here including this one:

http://www.plctalk.net/qanda/showpos...09&postcount=9

Over the holiday shutdown, we migrated a PLC5 to control logix. The previous PLC5 read 16 INTs from a L33ER across our plant network. I cannot seem to get the L81E to do the same.

The trouble for me seems to be that the Plant EN2T is in Rack2, there was no room in Rack1 which also has the processor.

So the path is:
L81E(Rack1)192.168.1.10 -> EN2T(Rack2)192.168.1.20 -> slot10(Plant EN2T) -> 172.16.xx.xx > NAT-> 192.168.1.10(L33ER)

The NAT didn't seem to matter to the PLC5, so it shouldn't here, correct? The PLC5 just went to 172.16.xx.xx slot 0 .
  Reply With Quote
Old January 1st, 2020, 06:50 PM   #2
thingstodo
Member
Canada

thingstodo is offline
 
Join Date: Feb 2012
Location: Saskatoon
Posts: 347
Quote:
Originally Posted by cncsparky View Post
Thanks for any help! I can usually figure these out, but after an hour of misses I don't have any more tricks up my sleeve. I've read some great tips here including this one:

http://www.plctalk.net/qanda/showpos...09&postcount=9

Over the holiday shutdown, we migrated a PLC5 to control logix. The previous PLC5 read 16 INTs from a L33ER across our plant network. I cannot seem to get the L81E to do the same.

The trouble for me seems to be that the Plant EN2T is in Rack2, there was no room in Rack1 which also has the processor.

So the path is:
L81E(Rack1)192.168.1.10 -> EN2T(Rack2)192.168.1.20 -> slot10(Plant EN2T) -> 172.16.xx.xx > NAT-> 192.168.1.10(L33ER)

The NAT didn't seem to matter to the PLC5, so it shouldn't here, correct? The PLC5 just went to 172.16.xx.xx slot 0 .
Let me see if I understand.

New L81E is address 192.168.1.10
It talks to 172.16.xx.xx

The path is 1, 192.168.1.20, 0, 10, 1, 172.16.xx.xx ... (or is the first path specified as 2? .. can't remember what the front port is called). If there are redundant ports, and they are set up as redundant, I think the port is called .. 3? If they are set up as separate ethernet addresses, I think they are 1 and 2 in the path but 0 and 1 in the config of the card. I have only played with one of these and it was brief so I could be way off base here

Agreed that the NAT should invisible to the ControlLogix

Out the front port, to 192.168.1.20, to the backplane, to slot 10, out the ethernet port, to 172.16.xx.xx ... is what I believe the path should be. I assume that you can't use RSLinx to browse to the target NAT for some reason.

What is your network mask? Is it possible that the L33ER is responding but your network mask does not allow the ControlLogix to see it? The NAT should respond to slot 10 at 192.168.1.20, just like it did before. Did you match the old PLC5 network mask and gateway?

192.168 is 1100 0000, 1010 1000
172.16 is 1010 1100, 0001 0000
Match should be 1001 0011, 0100 0111
no info on the last 1 octets so I used 0.0

147.71.0.0 .. if you want it to match 192 and 172, 168 and 16 ... but this could cause you other problems if other networks match .
I have no confidence in this mask. It seems too weird

But I listed it in case it triggers another thought on your side
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Message Path question from L32E to SCL5/03 jjensen LIVE PLC Questions And Answers 1 March 2nd, 2016 03:41 PM
FTAE Nesting Local Message Display Output into Tag1 Alarm Val Wattnxt LIVE PLC Questions And Answers 0 February 8th, 2016 11:12 AM
Im totally new! Please help! Tool changer PLC mike^3 LIVE PLC Questions And Answers 34 November 3rd, 2015 04:28 PM
Panelview Plus (700) erratic message update James Fillmore LIVE PLC Questions And Answers 2 October 23rd, 2008 07:16 PM
Locale message display problem RSView Studio mulderm LIVE PLC Questions And Answers 16 November 13th, 2006 07:47 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:25 PM.


.