You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 11th, 2017, 11:37 AM   #1
xinjiang
Member
Canada

xinjiang is offline
 
Join Date: Mar 2010
Location: Calgary
Posts: 6
1756 cnbr controlnet net err

We have been using controlnet for a while. but suddenly two stations showed problems. both controlnet card showing NET ERR. Rsnetworx sometimes can find them but lose them quickly. I checked cable and connector. it seems good. Any suggestion? firmware is 5.37. Thanks.
  Reply With Quote
Old January 11th, 2017, 12:43 PM   #2
Ken Roach
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Ken Roach is offline
 
Ken Roach's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 13,163
NET ERR means that there's a signal problem. Are you using single or redundant trunk cables ?

A visual inspection of the cable and connector is insufficient; replacing the tap is a good diagnostic step, but a ControlNet signal checker is really the only way to tell for sure the quality of the signal at a particular point in the network.
  Reply With Quote
Old January 11th, 2017, 12:46 PM   #3
nhatsen
Member
Venezuela

nhatsen is offline
 
Join Date: Oct 2010
Location: Venezuela
Posts: 614
a) Read the ControlNet Coax Media Planning and Installation Guide and check again the cables and connectors.

b) How many nodes do you have in the network? A node number outside the Max Unscheduled Address can throw a NET ERR.

c) This kind of fault appears also if a module has a bad channel.

d) Read this note. There'are many known bugs in old ControlNet firmware.
__________________
"If you can't solve a problem, then there is an easier problem you can solve: find it." (George Pólya)
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
control Net Module 1756 - CNBR on line replacement deviprasad137 LIVE PLC Questions And Answers 7 August 3rd, 2014 09:48 AM
1756 net eni to serial on a pl5 Kenneth_Horn LIVE PLC Questions And Answers 2 May 9th, 2012 03:18 PM
Remote IO via ControlNet in Logix5000 TimD LIVE PLC Questions And Answers 7 October 6th, 2010 01:19 PM
OPC? Connecting S7-312C - PC. pietervdb LIVE PLC Questions And Answers 6 August 7th, 2008 01:34 PM
ControlNet Crash - Anyone had this happen before? jtn LIVE PLC Questions And Answers 2 May 5th, 2006 07:01 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:53 PM.


.