You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old February 5th, 2020, 06:08 PM   #1
Skidood
Member
Canada

Skidood is offline
 
Join Date: Oct 2016
Location: Ontario
Posts: 160
MicroLogix 1400--write to (adjust) real time clock

Hi all
I thought I had this working but upon doing a checkup a few months after the machine was commissioned, I found that adjusting the RTC via the HMI results in a controller fault. I am simply copying an integer representing (for example) the minute of the day and sending it to the RTC. See the image I attached.. My understanding was the the Copy Word instruction was the only way to do it. I don't know what to put in as the length..is 1 OK? Again, I could have sworn this was working fine during the program debugging phase . Can anyone comment?
Attached Images
File Type: jpg sxcreen12.jpg (64.6 KB, 69 views)

Last edited by Skidood; February 5th, 2020 at 06:11 PM.
  Reply With Quote
Old February 5th, 2020, 06:50 PM   #2
Skidood
Member
Canada

Skidood is offline
 
Join Date: Oct 2016
Location: Ontario
Posts: 160
By the way, I do know that invalid values (eg 27 for the month) will fault the processor....I have checked for this possibility, all is OK.
  Reply With Quote
Old February 6th, 2020, 04:48 AM   #3
JeremyM
Member
United States

JeremyM is offline
 
Join Date: May 2014
Location: Texas
Posts: 407
Try using a one shot on the push of the button.

What currently happens when the button is held during the seconds increment from 59 to 0?
  Reply With Quote
Old February 6th, 2020, 07:35 AM   #4
BlueAltezza
Member
United States

BlueAltezza is offline
 
Join Date: Nov 2012
Location: Cleveland, OH
Posts: 236
I've always done it with a ons type event as Jeremy said.

Also you can use a single CPW
Source: N9:10
Dest: RTC:0.YR
Length: 5 (per your example)
  Reply With Quote
Old February 12th, 2020, 07:00 AM   #5
Kidblue
Lifetime Supporting Member
England

Kidblue is offline
 
Kidblue's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Worcester
Posts: 694
Quote:
I found that adjusting the RTC via the HMI results in a controller fault
Hi,

May not be related to your issue, but i seem to remember that if i didn't initially set the RTC (using the RSLogix environment) it would fault the controller. Once it was set once and had valid data, it seemed i could write to the RTC registers as per your code without issue.

Rob
__________________
Rob Howdle

.........For the Boys in Royal Blue !!
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Micrologix 1400 start real time clock crawler009 LIVE PLC Questions And Answers 12 October 22nd, 2019 10:18 PM
Real Time CLock cooka LIVE PLC Questions And Answers 4 January 20th, 2014 04:47 PM
Modicon/IFIX real time clock georgedj6 LIVE PLC Questions And Answers 0 January 24th, 2013 02:44 PM
Using the Real Time Clock in Micrologix 1400 gbradley LIVE PLC Questions And Answers 4 May 4th, 2012 09:21 PM
Real Time clock Jezz LIVE PLC Questions And Answers 6 July 30th, 2003 12:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:58 AM.


.