You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old February 11th, 2019, 09:34 AM   #1
NATHANP2326
Member
United States

NATHANP2326 is offline
 
Join Date: Jan 2019
Location: Indiana
Posts: 2
converting DeviceNet to Ethernet/IP

i have a 1756 controllogix plc with a 1756-dnb device-net module controlling twenty 22b powerflex40 VFDs with 22-comm-d device-net comm boards. controls are setup on a panelview 1000 HMI. we are switching these 22-comm-d board with 22-comm-e Ethernet comm boards and switching them all to Ethernet control.

question is ... i have setup device-net and setup Ethernet, but never converted from one to the other and looking for help as to how to accomplish this task? i am hoping there aren't too many changes i would have to make to the ladder logic if any, as i am not the original programmer and there's a lot of logic to sift through.

any literature on this would be appreciated as well.
  Reply With Quote
Old February 11th, 2019, 09:41 AM   #2
travispedley
Member
United States

travispedley is offline
 
Join Date: May 2012
Location: Sanford, NC
Posts: 118
There will be alot of find/replace.
The devicenet maps to logical addresses through a map. The -e boards have an AOP associated with them. you'll need to replace all the I/O references to the DNET drives with the corresponding tag that will be created when you add the EIP boards to the project. the drives will function the same way, just a different way of Addressing.
For example Start may be L:2:O.D.0 and will need to be replaced with Drive01:O.Start
  Reply With Quote
Old February 11th, 2019, 02:51 PM   #3
LoganB
Lifetime Supporting Member
United States

LoganB is offline
 
Join Date: Apr 2017
Location: Michigan
Posts: 584
There doesn't really need to be much changed in the logic, usually. The DeviceNet software reads the data table of the drives and then drops that data into data tables or arrays in the PLC. The PLC simply handles what to do with the information after it's already there.

Especially since this is going from control logix, you should already have everything configured into 32 bit arrays through DeviceNet. All you need to do is look at the Networx program scan list, see where the data is going, and then configure your ethernet I/O to drop it's information in the same place.

Unless I'm missing something... should be a fairly easy process. If the logic program was just reading the devicenet IO directly, then yes, you will have to do find/replace all if the IO structure is different, but usually it's better practice to copy all the incoming data into an array first, then use the array addressing throughout the program. That way you only need to change the initial landing point to change everything in the program.
__________________
Present: Controls Engineer
Future: Skynet Engineer

Last edited by LoganB; February 11th, 2019 at 02:54 PM.
  Reply With Quote
Old February 11th, 2019, 08:20 PM   #4
JaxGTO
Member
United States

JaxGTO is offline
 
Join Date: Apr 2009
Location: Kalieefornia
Posts: 659
I do this a lot going from RIO drives to Ethernet drives. The main bits you use Start, Stop, Jog, Forward, Reverse, alarm, running/ready, alarm reset, speed reference and actual speed are all the same bit/word position.
You would create a new Ethernet drive. I try to keep the names the same when possible. If I have a M_K1A on RIO then I create a M_K1A_VFD on Ethernet. Then just search and replace I and O and make sure to check the scaling on the speed ref and actual speed feedback.
What's nice is the Logix is real easy to also setup data links so you can also get amps or fault codes or send the ramp times etc.
__________________
I have to use Rockwell Software!
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Converting Omron String to Allen Bradley String via Devicenet wutnots LIVE PLC Questions And Answers 8 September 25th, 2015 01:58 PM
Digital Panel-Mount Display on EtherNet/IP or DeviceNet jagulrud LIVE PLC Questions And Answers 7 November 11th, 2010 06:05 PM
Is my DeviceNet and Ethernet/IP impression correct? kittydog42 LIVE PLC Questions And Answers 6 March 22nd, 2007 10:45 AM
Ethernet/IP or DeviceNet Redland Brick LIVE PLC Questions And Answers 13 July 15th, 2006 12:15 AM
Ethernet/IP to Devicenet tsgrab LIVE PLC Questions And Answers 4 October 28th, 2005 12:19 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:57 AM.


.