You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old June 18th, 2017, 04:19 AM   #1
razmis
Member
Israel

razmis is offline
 
Join Date: Mar 2017
Location: Hadera
Posts: 10
Downloading logic to a PLC

I want to download logic to the following PLCs by a simple command line without having to open the programming software:
1. Siemens S7-300
2. Allen-Bradley ControlLogix\CompactLogix
3. Modicon M340

Is it possible, and how?
  Reply With Quote
Old June 18th, 2017, 04:33 AM   #2
Saffa
Member
New Zealand

Saffa is offline
 
Join Date: Feb 2012
Location: Bay of Plenty
Posts: 758
Why do you need to do this?

I don't believe this is possible as far as I know. Maybe via SD card transfer for the M340 but not using Unity
  Reply With Quote
Old June 18th, 2017, 07:34 AM   #3
Lare
Member
Finland

Lare is offline
 
Join Date: Jan 2006
Location: Finland
Posts: 934
Quote:
Originally Posted by Saffa View Post
Why do you need to do this?

I don't believe this is possible as far as I know. Maybe via SD card transfer for the M340 but not using Unity

Also why?

For backups it could be useful, but for downloading I don't see any advantages.

However is is possible for both S.
  Reply With Quote
Old June 18th, 2017, 09:43 AM   #4
mk42
Member
United States

mk42 is offline
 
Join Date: Jun 2013
Location: MI
Posts: 1,544
For S7 300 it should be possible. Look into the command interface in Simatic Manager (documented on install disc 2 of step 7). If you're using Portal, look into Openness.
  Reply With Quote
Old June 19th, 2017, 01:28 AM   #5
Bratt
Lifetime Supporting Member
Sweden

Bratt is offline
 
Join Date: Nov 2003
Location: West Sweden
Posts: 661
Quote:
For S7 300 it should be possible. Look into the command interface in Simatic Manager (documented on install disc 2 of step 7). If you're using Portal, look into Openness.
The command line interface supports download of blocks Openness does not hopefully it will in the future.

The command line interface does however require that you have some programming knowledge (VB,VBA,VB.NET,C#) or similar. Its not possible to trigger download of blocks directly from the command line without you doing some programming first.

Another solution that might be easier depending on your background is BuddyForS7 which you can trigger from the command line. Its does not work with 1500 cpus only 300/400
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idea: Put all of the logic for a PLC program in a function block. theColonel26 LIVE PLC Questions And Answers 24 November 10th, 2016 12:40 PM
PLC 1769-L33ER logic to 1747-L552 logic samvivi7 LIVE PLC Questions And Answers 1 September 14th, 2016 03:47 PM
Same "ONESHOT" in Multiple Locations skyfox LIVE PLC Questions And Answers 21 May 28th, 2007 10:33 AM
Rslogix5 plcdb222 LIVE PLC Questions And Answers 21 September 29th, 2006 09:32 AM
Real World Problem Vietnam Bob LIVE PLC Questions And Answers 8 November 23rd, 2002 02:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:23 AM.


.