You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 23rd, 2019, 07:06 AM   #16
Muemue511
Member
United States

Muemue511 is offline
 
Join Date: Mar 2017
Location: Cleveland
Posts: 1
that worked!

Quote:
Originally Posted by blftech View Post
I had the same issue and found it was caused by Windows security update KB4480116. I uninstalled the update at now CCW works.
and I would like to add that on my windows 7 computer the update that messed CCW up was: KB4480970
  Reply With Quote
Old January 23rd, 2019, 07:23 AM   #17
Geospark
Lifetime Supporting Member
Ireland

Geospark is offline
 
Geospark's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Kildare
Posts: 2,606
Hi & Welcome to the Forum!

Thanks for your OS specific feedback. Yes, the particular Windows OS updates that may cause this issue are mentioned in the technote we have linked here and the one you have posted up is certainly there for Windows 7...

Security Update for Windows 7 -

KB4480970
KB4480960
KB4480965

Security Update for Windows 8.1 -

KB4480963

Regards,
George
__________________
"A little nonsense now and then is relished by the wisest men".
  Reply With Quote
Old February 1st, 2019, 02:21 PM   #18
wyrsek
Member
United States

wyrsek is offline
 
Join Date: Aug 2018
Location: Sedalia, MO
Posts: 3
I've been fighting this problem for a while. MS updates - CCW won't work. Uninstall updates. MS forces updates - CCW won't work. Uninstall updates. Contacted MS - they say they have patches to fix this. They spend an entire day remote accessing my system - no dice - same problem. Then they tell me I should update my version of CCW and that'll fix it.
I finally just uninstalled all their updates - again - and got it working.
  Reply With Quote
Old February 1st, 2019, 02:29 PM   #19
Firejo
Member
United States

Firejo is offline
 
Firejo's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Redmond, WA
Posts: 1,250
You can suspend updates (for up to 35 days I think). That should give MS enough time to fix the issue.
__________________
Go Hawks!!!
  Reply With Quote
Old February 1st, 2019, 02:49 PM   #20
wyrsek
Member
United States

wyrsek is offline
 
Join Date: Aug 2018
Location: Sedalia, MO
Posts: 3
Not that I can see. Apparently, there used to be a "Pause Updates" option for updates, but that no longer exists (at least, not on my computer). Unless you know of another way to accomplish this. If so, I'm all ears...
  Reply With Quote
Old February 2nd, 2019, 09:20 AM   #21
Spidermite
Member
United States

Spidermite is offline
 
Join Date: Jan 2019
Location: constantine, michigan
Posts: 6
This issue is a pain. What I do is instead of tuning off my windows 10 laptop, I just tell it to sleep. It can go to sleep without updating. I also have automatic updates set to Monday night 3 am. These 2 things keep me from having to uninstall every time I want to use CCW.
  Reply With Quote
Old February 4th, 2019, 03:15 AM   #22
bgtorque
Member
United Kingdom

bgtorque is offline
 
Join Date: Oct 2013
Location: Northampton
Posts: 92
I'm running Win7 Pro and have this CCW error. I don't have any of the Security Updates mentioned in the Tech note though? So I don't seem to have anyway currently to fudge this in lieu if a proper patch. Anyone else in the same boat or have found other methods? Interestingly my Win10 bootcamp install on my MacBook is fine, but I can't use this at work.
  Reply With Quote
Old February 4th, 2019, 03:40 AM   #23
Geospark
Lifetime Supporting Member
Ireland

Geospark is offline
 
Geospark's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Kildare
Posts: 2,606
Quote:
Originally Posted by bgtorque
I'm running Win7 Pro and have this CCW error. I don't have any of the Security Updates mentioned in the Tech note though?...
You may possibly have another Windows 7 Update that is not listed in the technote but which also affects your CCW installation?

While this one is proving frustrating here for many users, I would just like to point out that this particular issue is not of Rockwell's making. Microsoft has released certain Security Updates which have affected ISaGRAF based software products. Microsoft are working on releasing corrected versions of these Security Updates and, according to the technote, the release of these updates should be imminent...

CORRECTION
Correction requires installation of the corrected Microsoft Windows Security Update. Microsoft anticipates making this update available early February 2019.


Hopefully?...

Regards,
George
__________________
"A little nonsense now and then is relished by the wisest men".
  Reply With Quote
Old February 4th, 2019, 06:27 AM   #24
PLC Pie Guy
Member
Canada

PLC Pie Guy is offline
 
PLC Pie Guy's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Halifax
Posts: 844
Quote:
Originally Posted by Geospark View Post
You may possibly have another Windows 7 Update that is not listed in the technote but which also affects your CCW installation?

While this one is proving frustrating here for many users, I would just like to point out that this particular issue is not of Rockwell's making. Microsoft has released certain Security Updates which have affected ISaGRAF based software products. Microsoft are working on releasing corrected versions of these Security Updates and, according to the technote, the release of these updates should be imminent...

CORRECTION
Correction requires installation of the corrected Microsoft Windows Security Update. Microsoft anticipates making this update available early February 2019.


Hopefully?...

Regards,
George

There are many possible offending updates that are causing this issue, many not on the list as I am learning. Rockwell doesn't even know all the offending updates. Their solution is to simply un-install all of them until it works. If we completely MUCK up you computer, oh well. Even more interesting (or disgusting). The same updates don't exist on both of my machines. One has update A causing problems, the other has update B causing problems.
Even though this is not caused by Rockwell, its only their software affected. That I know of. There must be something they can do as leaving it to Microsoft to fix has left a lot of loyal Rockwell users very tired of the foolishness. MANY lost hours because of this and still not out of the woods.
They have to do something, its their responsibility to their users! Don't just say, meh, Microsoft will fix it in a few weeks. I can't very well say that to MY manager. He won't be as understanding as were expected to be with it all!
  Reply With Quote
Old February 4th, 2019, 07:16 AM   #25
bgtorque
Member
United Kingdom

bgtorque is offline
 
Join Date: Oct 2013
Location: Northampton
Posts: 92
Anyone know of a cute way to uninstall a block of updates in one go? Otherwise it is just painful.
  Reply With Quote
Old February 4th, 2019, 07:58 AM   #26
geniusintraining
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

geniusintraining is offline
 
geniusintraining's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: SC
Posts: 6,438
Quote:
Originally Posted by bgtorque View Post
Otherwise it is just painful.
Doing it again this AM and I do not know of a way... and yes its a pain
__________________
www.PLCCable.com PLC Communication Cables, PLC Trainers, Fluke Meters, MicroLogix, ControlLogix, Siemens, Allen Bradley and more... all your automation needs... ((NEW)) After Market 1784-U2DHP Allen Bradley USB to DH+ and Gateways
  Reply With Quote
Old February 4th, 2019, 10:03 AM   #27
Firejo
Member
United States

Firejo is offline
 
Firejo's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Redmond, WA
Posts: 1,250
Quote:
Originally Posted by wyrsek View Post
Not that I can see. Apparently, there used to be a "Pause Updates" option for updates, but that no longer exists (at least, not on my computer). Unless you know of another way to accomplish this. If so, I'm all ears...
If you don’t have a “Pause updates” button you might not have admin rights although you shouldn’t be able to remove updates if that’s the case. I’d google it.
__________________
Go Hawks!!!

Last edited by Firejo; February 4th, 2019 at 10:10 AM.
  Reply With Quote
Old February 4th, 2019, 10:09 AM   #28
Firejo
Member
United States

Firejo is offline
 
Firejo's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Redmond, WA
Posts: 1,250
Quote:
Originally Posted by bgtorque View Post
Anyone know of a cute way to uninstall a block of updates in one go? Otherwise it is just painful.
Go to the updates section of Control Panel (Update & Security in Windows 10). Then "View update history". Look for updates listed earlier in this thread and remove them. Once that is done you can pause the updates (for up to 35 days I think). There should be a “Pause updates” button on the main Updates screen. I’m not 100% sure of the location but there should be an one unless you don’t have admin rights in which case you’re kinda out of luck and none of this will work.
__________________
Go Hawks!!!
  Reply With Quote
Old February 5th, 2019, 12:35 AM   #29
PLC2019
Member
Canada

PLC2019 is offline
 
Join Date: Feb 2019
Location: Dog River
Posts: 2
Hi,


Newb here... I am trying to create a new project for a Micro850, but I am running into the exact problem described in this thread with a new install of CCW on a Windows 10 machine. I went through the list of Windows updates upthread and uninstalled KB4480966, but it didn't fix the problem for me. (None of the other Windows updates listed are installed on my machine.) I even tried uninstalling CCW and re-installing it. No joy.

Prior to installing CCW on my machine, I already had Visual Studio 2008 and several versions of the Microsoft Visual C++ Redistributable. These were interfering with the CCW installation process so I had to uninstall some of them, but I eventually managed to get CCW to install. That's when I ran into difficulties creating a new project for the Micro850.

Any ideas? I am able to "see" the Micro850 from the RSLinx application that comes with CCW, but CCW itself fails to create the new project whether the Micro850 is connected to my computer or not.


Thanks in advance!
  Reply With Quote
Old February 5th, 2019, 06:22 AM   #30
PLC Pie Guy
Member
Canada

PLC Pie Guy is offline
 
PLC Pie Guy's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Halifax
Posts: 844
As of now, there is no fix! Big applauds to Microsoft and Rockwell!!!!!


Uninstall all of your updates and if your lucky enough to have a working computer at the end of it all, then you SHOULD be good for the day to use CCW. If tomorrow it doesn't work, go through the whole thing again.
Then repeat, repeat, repeat, repeat.

If I weren't so far deep in Micro stuff already in time and money, I would gladly dump all my Micro **** on a Rockwell reps desk and tell him to keep the pile of junk.

Its no good without working software!

Yeah, yeah, I know its not Rockwells fault... Right? So our projects will continue to suffer with nobody to blame.

Iv been a Rockwell user for a good 15 years now. This is the worst **** they have pulled yet! If you haven't guessed it.... I'm absolutely F**&^ tired of this issue!
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CCW Upgrade - Lost project files Peter Laing LIVE PLC Questions And Answers 3 November 2nd, 2018 11:02 AM
Ftview ME version 4 application restore stallone LIVE PLC Questions And Answers 3 May 28th, 2018 08:23 AM
Can't upgrade firmware for CompactLogix L32E mabauti LIVE PLC Questions And Answers 5 October 3rd, 2017 03:08 PM
Does anyone Else here use "Slow HMI" files - Rockwell Mr.Adam LIVE PLC Questions And Answers 1 March 14th, 2017 02:03 PM
CCW 525 Drive re connection issue matthew1 LIVE PLC Questions And Answers 1 December 14th, 2015 10:56 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:01 PM.


.