You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old June 24th, 2011, 03:52 PM   #1
msynco
Member
United States

msynco is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Arkansas
Posts: 28
Distributed FT View SE app

I was wondering if someone could please help me with the following:

Currently I have 3 seperate computers, each running their own factory talk directory, data server and hmi server. I have just installed a dedicated computer that serves strictly as the Factory talk directory. I would like to combine the three hmi servers into one central application.

I would like to have the following configuration:

Computer 1 = FT directory, Application(??)

Computer 2 = HMI server 1 and HMI server 2, 2 data servers, and a client for HMI server #1

Computer 3 = Client for HMI server 2

Computer 4 = HMI server 3 and 1 data server, and a client for HMI server 3

Computer 5 = FT View SE studio

According to the best practices tech note, I can have no more than 2 HMI servers residing on the same computer, but I can have up to 10 HMI servers within the application(without redundancy)

I have what I just described set up, but have yet to make more than 1 HMI server communicate successfully.

Does this look like an acceptable scenario?

Would I be better with one data server common to all HMI servers? If so, would it be alright to have the data server reside on the factory talk directory?

I would appreciate any insight, help, advice or otherwise..

Thanks, Mike
  Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 06:46 PM   #2
Kev77
Member
United States

Kev77 is offline
 
Kev77's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Beaverton, Or
Posts: 404
How did you bring the 3 servers into one application? Did you set them up as different areas? I combined 2 servers a few years bac and ran into a few problems. First, I set up the FT directory and servers on the same server. Then I added the servers in different areas and this caused all kinds of issues with the tag path. Because I added the server into am area it was like moving a file into a sub folder, the path back to the communication server was incorrect and I had to modify all the tags on one of the two servers. Make sure that you configure the new server to the new remote PC's path. Also check the diagnostic log for errors. What also helps is to set up a single screen with a discrete PHOTO and see if you can switch it.

If you can't connect servers or clients it might just be the step for setting the directory location on the PC's. Sorry for the grammer, I am trying to type on my phone
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Creating FT View SE Station Backup smohamed LIVE PLC Questions And Answers 6 March 30th, 2017 05:22 PM
FT View SE Steve Crotty LIVE PLC Questions And Answers 1 May 24th, 2011 06:15 AM
Combine 5 HMI's into one FT SE Local app Bob O LIVE PLC Questions And Answers 0 November 14th, 2009 06:39 AM
OPC server in FT View SE Abdul_Marlin LIVE PLC Questions And Answers 4 July 8th, 2009 05:36 PM
FT View SE Version smohamed LIVE PLC Questions And Answers 1 February 11th, 2009 10:06 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:53 AM.


.