You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 29th, 2020, 05:52 AM   #16
JesperMP
Lifetime Supporting Member + Moderator
Denmark

JesperMP is offline
 
JesperMP's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Copenhagen.
Posts: 14,315
The OP17 is absolutely ancient.
You dont have the program for the OP17.
You dont have the program for the S7 PLC.
Getting a 3rd party to look at it at 330$/hour.

That the Siemens tech asked for the source project is because any support without this is extremely difficult. So the 330 per hour will very quickly add up to an enormous sum.

It is a bad situation, I suggest that you contact the original machine manufacturer to either support the existing OP17, or to have them migrate the OP17 to a newer more uptodate panel.
Other than that, you are looking at reverse engineering the OP17 program, which is not impossible for an expert, but will be expensive when you dont have access to the source S7 project.
__________________
Jesper
See my profile interests for Q&A
  Reply With Quote
Old July 31st, 2020, 03:14 PM   #17
lsam
Member
United States

lsam is offline
 
Join Date: Jun 2013
Location: Reedsburg, WI
Posts: 71
Update for everyone who has been trying to help me:
According to the machine service tech that has been here in our building since yesterday, this problem is possibly originating from the profibus cable, connectors, and/or a profibus module - ET-200X I think he said. Anyway, after cleaning up the connections at the inverter the saw now runs in spurts of about 2-3 hours before any error messages cause the saw to stop operating. At least the original error messages are all gone. So, whatever I find to keep things running without error messages, I will post here for inquiring minds.


Thanks to everyone who put in their two bits.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
comparison of s7 300 & s7 1200 janardhan26reddy LIVE PLC Questions And Answers 7 January 12th, 2015 03:15 PM
Simatic Siemens s7 300 marcelodias99 LIVE PLC Questions And Answers 12 December 15th, 2009 02:56 PM
Shift register S7 300 alielectrical LIVE PLC Questions And Answers 16 December 5th, 2005 09:42 AM
Setting up CP 343-1 card (siemens) Johnny T LIVE PLC Questions And Answers 35 August 19th, 2005 07:58 AM
very newbie question about simatic S7 PLCs HG37 LIVE PLC Questions And Answers 5 January 7th, 2003 12:36 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:25 PM.


.