You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 31st, 2020, 08:57 AM   #1
Cydog
Member
United States

Cydog is offline
 
Join Date: Feb 2018
Location: Maryland
Posts: 203
PowerFlex 70- HIM Copycat- Can you copy to a drive that is not the same HP , etc.

Good Morning ,

Had a PowerFlex 70 go bad . Uploaded the parameters to the HIM . Did not have the right drive replacement . The HIM says that the drive doesn’t match , can you somehow override that ?

Thanks so much ,
  Reply With Quote
Old July 31st, 2020, 10:44 AM   #2
drforsythe
Member
United States

drforsythe is offline
 
Join Date: Aug 2016
Location: Metro Detroit, Michigan
Posts: 106
I have never tried a copycat with a different HP, but I have done it with different firmware levels. The message that came up was a warning, but it allowed me to continue. I am sorry, I don't remember the wording of the option to continue, but it did allow me to do it.
I just did this about three weeks ago. One warning: if you are changing the assignment of inputs from the factory setting, make sure they are off when you change their value. If not, a bit will get set in the drive and not get updated. Our application uses input 6 as an enable input. It happened to be ON when I set parameters. The factory setting for input 6 is Preset Speed 4. Because that input was on when I powered up the drive and changed the input 6 assignment, it kept the bit that selects Preset Speed 4 high and I could not change drive speeds even though I configured the speed reference source as Port 5. I had to reset the input 6 back to Preset Speed 4, then shut off the input, then reassign it back to Enable. That cleared the issue.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Powerflex 40 Drive Losing IP Address Jsu0234m LIVE PLC Questions And Answers 4 June 2nd, 2016 06:49 PM
Powerflex DC drive configuration with PLC5 yadavram7 LIVE PLC Questions And Answers 6 November 5th, 2013 05:18 PM
PowerFlex 70 Drive hamzkh LIVE PLC Questions And Answers 10 August 6th, 2013 11:42 PM
Powerflex 40 drive suddnly stopping while running & there is no alarm on the display sahebanna LIVE PLC Questions And Answers 1 April 2nd, 2012 02:51 AM
Abb Ac Drive rajendrad LIVE PLC Questions And Answers 13 November 5th, 2006 11:18 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:11 PM.


.