You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread September 22nd, 2019, 08:37 AM   #1
Mohamed Mamdoh
Member
Egypt

Mohamed Mamdoh is offline
 
Join Date: May 2019
Location: Giza
Posts: 9
Need A Help ! ( Fanuc Drive )

Hi All ,

I have a Fanuc Robot System(R-30iA) with a drive ( FANUC A05B-2500-C001 ) , and I need to Know how to upload \ Download a backup from\ to it .

Please , Help me understanding this .

Attached a photo of its type .

Thank you .
Attached Images
File Type: jpg 4cee1f79-7a5a-46cb-8526-6aec452f3133.jpg (157 Bytes, 78 views)
  Reply With Quote
Unread September 22nd, 2019, 11:49 AM   #2
Liam Moran
Lifetime Supporting Member
Ireland

Liam Moran is offline
 
Liam Moran's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Carlow
Posts: 332
A05B-2500-C001 Is not a drive but the housing which contains the robot PSU and CPU. I cannot see your attachment


  Reply With Quote
Unread September 23rd, 2019, 03:03 AM   #3
Mohamed Mamdoh
Member
Egypt

Mohamed Mamdoh is offline
 
Join Date: May 2019
Location: Giza
Posts: 9
Ok , I have a problem with it .
the battery was low and when we change it the program didnít start , and the 7-segment give me the number "1" which mean that we have a proplem in "SRAM" and we need to download the program again to it .

How can I do this ?

I attached a photos again .
Attached Images
File Type: jpg sfvsdd.jpg (74.6 KB, 18 views)
File Type: jpg dccavav.jpg (75.9 KB, 15 views)
File Type: jpg ds.jpg (73.5 KB, 16 views)
  Reply With Quote
Unread December 8th, 2019, 08:04 AM   #4
gunjstridev
Member
India

gunjstridev is offline
 
Join Date: Dec 2019
Location: Ahmedabad
Posts: 2
You need to do an AoA (All of Above) backup.

You have to insert an USB, Memory Card, etc. on the Teach Pendant or Controller, on the Teach Pendant press "Menu", then go to File. There you will set up your device depending on what type of memory you are using. You can create a directory folder and on the "Backup" option (I think it's F4) look for "All of above" and it will start the program back up.

It is also suggested to do an Image back up, it is done the same way, I just suggest you to do it in different folders so you don't mix your files.

I always take an Image backup AND an All of the Above backup, just in case. You can restore from just about any catastrophe with an image backup.

It will depend on your equipment. RJ2 will need KFloppy and specialized cables.

https://forum.diy-robotics.com/hc/en...t_360008589691
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Simovert Master Drive -Profibus Enabling Running Problem Engrtalha LIVE PLC Questions And Answers 5 June 9th, 2017 07:39 PM
OT: Fugi (Fuji) Drive Terminals from Fanuc Controlled Machine 504bloke LIVE PLC Questions And Answers 4 March 16th, 2013 02:36 PM
ultraware - enable input active ubuandy LIVE PLC Questions And Answers 2 October 25th, 2009 06:08 PM
AB MO2AE & Yaskawa SGM drive kenschunk LIVE PLC Questions And Answers 1 September 23rd, 2006 08:25 PM
AC Drive troubles OkiePC LIVE PLC Questions And Answers 25 September 8th, 2005 11:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:03 PM.


.