You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old August 19th, 2009, 11:09 AM   #1
Lakee911
Member
United States

Lakee911 is offline
 
Join Date: May 2006
Location: Columbus, OH
Posts: 96
PLC-5 AB 6200 won't completely open in RSLogix 5 Pro

I'm trying to open an AB 6200 (IPPC.AF5 file) in RSLogix 5 Pro v. 7.30.00 (CPR 9).

After opening the file, it gets to the "Important Database" dialog and it says "Importing" with a full progress meter.

Up pops up a "RSLogix 5 System Error" that says, "Could not IMPORT the AB 6200 documentation database files." I click Ok (the only option).

Up pops up an "Import Results" dialog box with the following contents:
Code:
IMPORTING AB NATIVE DATABASE
 
ERROR opening IMPORT source file.
IMPORT finished.
I have an option to save the log to a file or click Ok. I click Ok.

Up pops an RSLogix 5 Pro dialog box that reads, "Unable to delete <path>\IPPC.IO4. The file is open or read-only." I click the Ok button.

I get the tree on the left and ladder on the right, but I notice that there is no documentation/comments in the program. Is that what didn't import?

How do I fix this?

Thanks,
Jason
  Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 11:35 AM   #2
Ron Beaufort
Lifetime Supporting Member
United States

Ron Beaufort is offline
 
Ron Beaufort's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Charleston, SC
Posts: 5,438
6200 - a trip down memory lane ...

first question: is the IPPC.AF5 file the ONLY file that you have for this project? ...

secret handshake: the 6200 software didn't put everything into just ONE file the way that RSLogix5 does ... so ... if you're lucky (I prefer to say "blessed") then the documentation that you need is probably scattered throughout a bunch of OTHER files (examples: IPPC.B0$, IPPC.B1$, etc.) ...

if you can find those files, then put them all in the default directory that RSLogix5 uses ... next go to the RSLogix5 menu and look under Tools / Database / Native Import ... try some of those features and see if you can import the documentation you need ...

if you have the files I mentioned but still can't get it to work, consider posting everything (I repeat: EVERYTHING) that you have available and maybe some of the forum members can do the import for you ... hint: it ain't always as easy as it sounds ...
__________________

2-B ?
Best regards, ----+----] [----+------------( )----
Ron | |
PLC Training Boot Camp | 2-B |
+----]/[----+

I once was lost, but now am found, was blind, but now I see.

  Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 12:51 PM   #3
Lakee911
Member
United States

Lakee911 is offline
 
Join Date: May 2006
Location: Columbus, OH
Posts: 96
Hello,

Thanks for the info. I found the other files and I tried all of the import functions. It is still was not working.

I really wish the errors were more specific so I know what it was erroring on.

I've attached all of the files and if someone could help me out, I would really appreciate it.

Thanks,
Jason
Attached Files
File Type: zip IPPC.zip (27.5 KB, 27 views)
  Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 12:56 PM   #4
Sinc_green
Member
Canada

Sinc_green is offline
 
Sinc_green's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Grimsby, ON
Posts: 71
Shazaam
Attached Files
File Type: zip IPPC.zip (33.9 KB, 21 views)
  Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 01:01 PM   #5
Lakee911
Member
United States

Lakee911 is offline
 
Join Date: May 2006
Location: Columbus, OH
Posts: 96
Wow! It worked!

So, what the heck? How did you do it!?

Thanks,
Jason
  Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 01:08 PM   #6
Sinc_green
Member
Canada

Sinc_green is offline
 
Sinc_green's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Grimsby, ON
Posts: 71
You had all required files. When opening the 6200 file (with all other files in the same directory) everything you described happened except for the errors. If you had them all together, then I don't know...your version of rslogix 5 maybe?
  Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 01:10 PM   #7
Lakee911
Member
United States

Lakee911 is offline
 
Join Date: May 2006
Location: Columbus, OH
Posts: 96
Weird. Must be my version. Thanks for the help though.

Jason
  Reply With Quote
Old August 19th, 2009, 01:16 PM   #8
Mickey
Lifetime Supporting Member
United States

Mickey is offline
 
Mickey's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Palmdale,Ca
Posts: 10,120
Quote:
Originally Posted by Lakee911 View Post
Weird. Must be my version. Thanks for the help though.

Jason
I have Ver 7.30.10 (CPR 9). It worked for me.
__________________
Mickey

If you want happiness for an hour-take a nap. If you want happiness for a day-go fishing. If you want happiness for a month-getmarried. If you want happiness for a year-inherit a fortune. If you want happiness for a lifetime-help someone else.
----- Chinese Proverb
  Reply With Quote
Old May 15th, 2016, 09:34 PM   #9
PLCsmith
Member
Australia

PLCsmith is offline
 
Join Date: Oct 2015
Location: Newcastle
Posts: 1
Further possibilities from the Release Notes.
Note in particular point 3: path name < 63 characters.

RSLogix™ 5 Release Notes (Version 7.40.00)
1. A .AF5 file can not be opened with RSLogix 5 on Windows Vista or Windows Sever 2008
2. When opening a 6200 PLC-5 .AF5 file all the 6200 PLC5 project files must be located in the same directory as the AF5 file.
3. The directory path and filename must be less than 63 characters in length or the operation will fail.
4. You must be logged onto the computer as an Administrator to use Tools > Database > Native Import to import a database from an AB 6200 or A.I. Series file.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
software for AB SLC5/03 PLC chewep LIVE PLC Questions And Answers 8 April 1st, 2009 07:24 AM
Compare With Ab Plc To Siemens Plc anshah LIVE PLC Questions And Answers 14 March 12th, 2008 04:45 PM
How to make addressing between AB SLC-500 PLC and Proface GP2300L touchscreen through vislab LIVE PLC Questions And Answers 1 February 6th, 2008 04:58 AM
Transfer Data From Siemens PLC to AB PLC Danocane LIVE PLC Questions And Answers 8 September 7th, 2007 06:29 AM
AB Rslogix Emulate, any good? harryting LIVE PLC Questions And Answers 6 September 9th, 2002 10:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:18 PM.


.